lauantai 13. toukokuuta 2017

Ratarallia

Sunnuntaina suunnattiin tallille meidän keskiviikon Savitaipale-edustus -porukalla, eli Oonan ja Venlan kanssa vaikka tosin itse siihen edustukseen kuulun kuvaajan roolissa, tällä kertaa toisin päin. Etukäteen olin jo päättänyt, että tällä kertaa käytäisiin vähän radalla rallittamassa, joten päädyttiin ottamaan myös kameroita mukaan kaksin kappalein. Kuvista kiitos Oonalle ja ratarallitusvideoista Venlalle!

Tallilla lähdettiin hakemaan Pokkis melkein heti. Pesarissa olleiden heinien takia jouduttiin laittamaan poni puomilla kuntoon, ja tuli taas todettua, että Pokkis ei mikään puomihoitoponi ole.. Siinä ei nimittäin taaskaan seisottu suoraan, vaan vuorokyljin puomissa kiinni. Sain kuitenkin Pogin harjattua läpi, minkä jälkeen lähdettiin ottamaan vähän kuvia. Kuvaustuokio olikin aika lyhyt ja ytimekäs, joten talliin palattuamme laitoin Venlan putsaamaan kaviot, minkä jälkeen heitin Pokkikselle varusteet.

Ennen radalle lähtöä suunnattiin kuitenkin kentälle. Siinä sähelsin riittävän kauan jalustimien ja vyön kanssa ja nousin kyytiin, ja siirryttiin alkukäynneille. Käynnissä en tainnut muuten tammaa mitenkään kummemmin ratsastaa, vaan otin aika pian kävelyjen jälkeen tölttiä.

Töltissä en juurikaan ihmeempiä tehnyt. Vähän temponmuutteluita sekä ympyröitä ilman mitään suurempia tavoitteita. Pokkis oli kuitenkin pätkittäin töltissä ihan ok siinä suhteessa, etten juurikaan yhtään ponia mihinkään suuntaan ratsastanut. Parit pätkät mentiin myös vähän reippaammin, mutta ainakin yhdellä kerralla töltti lähti rullaamaan, joten jätettiin ne reippaammat osuudet vähän vähemmälle.
en tiedä ollenkaan, mitä tuo jalka taas tekee.. 
Ravi olikin tällä kertaa se ongelma. Pokkiksella taisi jäädä tölttivaihe päälle, koska alkuun muutaman raviaskeleen jälkeen tipahdetiin tölttiin. Siinä pienten naureskelujen kautta päästiin kuitenkin ravissakin pöyrimään muutamilla ympyröillä molempiin suuntiin, minkä jälkeen siirryinkin hetkeksi kävelemään.

Laukat otin vaan aika kevyesti molempiin suuntiin, koska laukkaan panostettiin radalla enemmän. Vasenta laukkaa hain pari pätkää, koska radalla oikea laukka oli se juttu, kun tuo vasen laukka kuitenkin sen verran heikkoa on.. Laukkojen jälkeen lähdettiin kävelemään kohti radan laukkamäkeä.

En lähtenyt koko rataa tällä kertaa kiertämään, vaan käytiin ottamassa laukkaa yhteen loivaan ylämäkeen. Ensimmäisellä kerralla vauhti ei päätä juurikaan huimannut, mutta muutaman kerran jälkeen Pokkis jo vähän reipastui. Tultiin kerran myös yksi suora tallilta päin, milloin se vauhti ei kovin päätä huimaavaa ollut, mutta liikuttiin kuitenkin. Pääasia olikin mennä täysin ponin ehdoilla, parilla kerralla tamma kyllä mäen alussa kiihtyi, mutta kymmenen metrin jälkeen hidasti. Mulla oli kuitenkin ihan hauskaa, toivottavasti ponillakin! Se mun iloisuus ainakin välittyy noista kuvista, ihanaa saada kuvia vähän vähemmän vakavalla naamalla!
Radalta mentiin vielä hetkeksi kentälle ravailemaan, minkä jälkeen käveltiin vielä kunnolla loppuun. Portin avaamiseenkin tarvittiin meidät kaikki kolme: Oona nosti portin hakasen, Venla taisi nostaa itse porttia ja mä työnsin sen auki.. Päädyttiin hoitamaan Pokkis pois pihalla, ensin napattiin vaan satula ja turpis pois, ja käytiin ottamassa vähän lisää kuvia ponin kanssa.

Puomille palattuamme päädyttiinkin ottamaan Pokkikselta hokit pois. Meillä ei tosin kenelläkään sitä habaa oikein ollut, itse taisin saada viisi hokkia pois, ja muutaman kanssa tarvittiin Marian apua. Kaikki kuitenkin saatiin pois! Siihenkin tosin tarvittiin meidät kaikki kolme: mä kiertämässä hokkeja, Oona pitämässä jalkaa ja Venla pitämässä hiuksiani poissa silmieni edestä.. Välillä ponin pääkin siellä välissä vilahti. Oli varmaan ihan huvittavan näköistä tuo touhu! Lopulta Pokkis kuitenkin pääsi takaisin pihalle.
Nähtiin, että tietä pitkin menee kävelijä, joten päädyttiin palaamaan turvallisesti Oonan ja Venlan luokse..
Näitä olisi ollut vaikka miten paljon! Ehkä jossain postauksessa sitten lisää.

2 kommenttia:

 1. Tää ratajuttu on kyllä tosi kiva, oispa meilläkin tommonen. Ihania kuvia jälleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosta radasta on kyllä itsellänikin vain positiivista sanottavaa! Ja on kyllä kätevä siinäkin suhteessa, että parina talvena hepat on päästetty radalle rallittamaan ihan itsekseenkin.
   Nää tän kerran kuvat ovat kyllä omaankin silmään tosi kivoja, kiitoksia!:)

   Poista