perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kesäenergiaa

Kuvat (c) Jenni ja Heidi, en oo varma enää että mitkä kummankin ottamia!
Sunnuntain tallipäivä alkoikin voikukkaseppeleen kasaamisella kuvaustuokiota varten. Talliseurana tällä kertaa olivat Jenni ja Heidi, Sannikin pyöri välillä mein kanssa, oli kyllä tosi kiva talleilla pitkästä aikaa tolla porukalla!

Kun saatiin se seppele jonkunlaiseen kuntoon, oli aika hakea Pokkis pihalle puunattavaksi. Siinä riittikin pienellä ponilla ihmeteltävää, varsinkin, kun Sanni tuli tyttöjen ja Hlökkin kanssa kentälle. Jennin kanssa saatiin Pokkis kahdestaan ihan hyvään tahtiin hoidettua, Jenni myös putsasi Pokkiksen harjat, kiitos! Heidi käytti tuon ajan miun kameran kanssa leikkimiseen, mutta saatiinpahan hyvää materiaalia, mitä kasailen omaan videoonsa ja julkaisen sen joskus myöhemmin. Tarkoituksena oli siis tehdä tallivideo, mutta päätin, että joskus tulevaisuudessa kasaan kaikki epämääräiset sähellykset yhteen videoon, koska tallivideosta ei olisi mitään selkoa kukaan saanut. Ratsastuksesta kooste kuitenkin normaaliin tapaan ratsastustekstiosion loppupuolella!

Jenni tajusi jopa hakea unohtamansa Pogin suitset ja hänen tullessaan sain ponille suitset päähän. Siitä lähdettiinkin Jennin kanssa kuivurinmäeltä vähän matkan päähän ottamaan kuvia, Heidikin tuli vähän mein perässä. Seppele lensi ponin päästä aika pian jorpakkoon ja mie päädyin hyppäämään Pokkiksen kyytiin, oli siis ihan hyvä idea ottaa se kypärä matkaan. Päädyinkin ratsastamaan ponin takasin tallipihaan, siinä tulin alas ja kävin hakemassa satulan sekä vaihtamassa omat kengät. Tällä kertaa kun oli tarkoitus ratsastaa ihan kunnolla.

Sannin ollessa edelleen kentällä tyttöjen kanssa ottamassa laukkaa, päädyin kiertämään kerran parkkipaikan ja kallion kävelyiksi, minkä jälkeen Sanni päästi miut kentälle. Käveltiin siinä kentällä vielä hetki, käytiin Hlökkille vähän vetoapuna ja pysähdyksissä katseltiin, kun Maria laski jo muut hepat laitumille syömään. Kuvaajat katosivatkin laitsalle tässä välissä, joten ekoista tölteistä ja Pokkiksen energianpuruista kuvia ei ole.

Kävelyjen jälkeen otinkin heti tölttiä, poni tuntuikin aika energiseltä ja pariin kertaan sen ääneen totesinkin. Tunnit tosiaan edellisellä viikolla loppuivat ja hepat ovat vaan maastoissa menneet, siksi taisi Pogillakin energiaa olla. Töltti meinasikin lähteä rullaamaan alussa melkein jokaisella ympyrällä, joten otin pienen pätkän laukkaa energianpuruiksi. En tuossa vaiheessa vielä viitsinyt enempää alkaa päästelemään ponin kanssa, kun kentällä oli vielä Hlökk pikkukuskinsa kanssa. Kuitenkin tuon pienenkin laukkapätkän jälkeen meno helpottui ja pystyin Pokkista ratsastamaan ympyröillä ja muilla kaarilla töltissä molempiin suuntiin. Asettelut ja taivuttelut olivat vielä tässä vaiheessa vähän mitä olivat, vasta hiljalleen aloin vaatimaan ponilta enemmän.

Pidettiin pieni käyntitauko, minkä aikana Heidi ja Jennikin raahasivat itsensä laitumelta kentän aitojen sisäpuolelle, kun Hlökk poistui kentältä. Itseasiassa heidän tullessaan olin tainnut jo hetken yrittää työstää ponia käynnissä väistöillä, mitkä eivät ihan sujuneet. Sitä energiaa nimittäin oli, eikä sisäpohje mennyt millään läpi. Tyttöjen tullessa ja senhetkisen väistön epäonnistuessa päätinkin purkaa ponista ne pahimmat energiat.

Laukka nousikin ilman ongelmia ja poni sai vähän pidemmällä ohjalla juosta turhat pois. Ihan super pyörivää laukkaa ainakin mentiin! Vaikka tuo hyvä laukka menikin energian piikiin, on Pokkiksen laukka mun mielestä ainakin vähän parantunut mun kanssa, tai sitten oon vaan oppinut tekemään jotain oikein tuolla selässä. Laukkojen jälkeen testattiin väistöjä uudestaan kentän aidan avustuksella ja saatiinkin parit ihan hyvät pätkät, joihin myös tällä kertaa tyydyttiin. Yhdellä suunnanvaihdolla ajattelin tosin ottaa pari askelta uralle väistöllä, mutta Pokkis tulkitsikin avut käskyksi eteenpäin, mikä sitten päättyikin kuskin kiemurteluun ja naurukuolemaan.

Ravissa ratsastin heppaa vaan ympyröillä molempiin suuntiin ja kolmikaarisella. Ravissa vaadinkin Pokkikselta jo enemmin taipumista ja asettumista, hetken sähellysten kautta alkoivat nekin löytyä. Muutamat lisäyksetkin yritin tehdä - yritin siksi, koska usein eteenpäin käskevät avut tulkittiinkin käskyksi siirtyä reippaampaan askellajiin. Johonkin väliin saatiin kuitenkin yksi onnistuneempi lisäys.

Laukkaa en ottanut paljoa, kun alussa oltiin jo energian purkamisen merkeissä laukattu jonkun verran. Oikeaan kierrokseen tein parit ympyrät ja vasempaan otin vaan nostoja. Vasenta laukkaakin saatiin ihan jonkun verran!

Laukkojen jälkeen jätettiin satula matkasta ja hetki tölttäiltiin vielä ilman satulaa, milloin vaadin töltissäkin vähän enemmin. Takaosakin oli menossa ihan hyvin mukana ja pätkittäin töltti olikin vähän parempaa! Jossain välissä siirryttiin ravailemaan ympyröille ja muille kiemuroille, Pokkis tuntui ihan hyvältä ja tyytyväiseltä. Tuossa loppupuolella huomasin kyllä ihan selkeän eron oikean ja vasemman kierroksen välillä: oikeaan Pokkis liikkui paljon paremmin.

Ravailuista siirryttiin pidemmällä ohjalla ravailujen jälkeen loppukäynneille. Tulikin kieputtua vähän joka suuntaan siellä kyydissä ja aika pitkälti käveltiin Heidiä tai Jenniä seuratessa.

Tallissa laitettiin Jennin kanssa Pogille kylmät jalkoihin ja Pokkiksen ollessa hoidettu, lähdin mie tarpomaan laitumelle päin. Tytöt päästivät ponin pihattoon miun ollessa valmiina paparazzeilemaan! Harmi, ettei Pokkiksella kamala kiire ollut..

Täytynee varmaan hieman avata tuota koostetta: oikean kierroksen laukat ovat kaikki energianpuruista, minkä takia poni pääosin vaan kaahottaa ja itse keikun kyydissä ihan miten sattuu. Toisiksi viimeisessä klipissä tapahtui pienimuotoinen naurukuolema, minkä takia olin taas kyydissä ihan oudosti.. Eipä tosiaan tuota koostettakaan voi tosissaan ottaa, tuota koko reissua ei vaan voi ottaa vakavasti.:D


Laitumen puolella pyörittiin hetki ja Heidi halusi napsasta Pokkiksesta ja miustakin vähän kuvia. Siirryttiin tallin kautta toisen jengin laitsalle ja Heidi nappasi Eydiksen mukaansa kuvailuja varten. Heidiä odotellessa vietettiin Jennin kanssa aikaa pihalla Sannin kanssa jutellen ja hetki ehdittiin katsoa Sannin ratsastusta, koska Heidin tullessa mun piti irrottautua toiseen kuvaushommaan. Aika nopeasti saatiinkin kuvia otettua Heidistä ja Eestä, ja miun olikin taas aika tarpoa laitsalle päin. Tiedettiin nimittäin, että Eydis tulisi ihan kivaa vauhtia sinne laitumen puolelle.

Päädyttiinkin vielä pienimuotoiselle piknikille kalliolle, jollain kerralla sitten ihan kunnon eväiden kanssa! Meillä olikin ihan hauskaa siinä, päädyttiin tosin jossain välissä ötököiden takia siirtymään siitä pois ja tehtiin vielä kerran kuvailukierros laitsalla. Sieltä palattuamme Jenni ehtikin poistua paikalta ilman että ehdittiin edes heippoja sanomaan (ollaan tästä Heidin kanssa edelleen vihaisia!) ja miekin siitä sitten lähdin iskän jo odotellessa.

Sunnuntaille kaavailtiin Sannin kanssa maastoreissua taas! Voisin vaikka koittaa joistain usein mainituista kohdista puhelimella kuvia, niin olisi teidänkin varmaan helpompi koittaa ymmärtää noita miun selostuksia. Ensi viikonloppuna miulta jääkin Pogeilut välistä, poni ansaitsee ja tarvitsee vapaan viikonlopun, kun viikolla on viiden päivän leiri. Juhannusviikonloppuna sitten taas ihan normaalisti, minkä jälkeen kahden(?) viikon tauko leirien takia. Jos joku lähihoodeilta haluaa siihen kahden viikon tauon ajalle kehitellä jonkun reissun tallille, vaikka ihan vaan kameran taakse, tykkäisin!;)

Oliko tää koko tallireissu kirjoitettuna kivempi, kuin pelkkä ratsastuspostaus? Näitä voin useamminkin näin kirjoitella, jos kiinnostusta on! Lempparikuvia saa myös kertoa!

2 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä kiva postaus, mutta se tallivideokin ois jees! ;D

  Tosi vaikeaa valita lempparia, kaikki tosi kivoja! Mutta jos yksi pitää mainita, niin tää viides alhaalta päin selattuna on jotenkin tosi suloinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää ottaa uusi yritys sen videon kuvaamisen kanssa heti huomenna!

   Itsekin tykkään kaikista noista kuvista kyllä tosi paljon, oli vaikeaa koittaa valita osa tähän postaukseen. Meillä tosin matkassa mukana vaan yksi voikukka sen teidän voikukkameren sijasta!:D

   Poista