tiistai 6. kesäkuuta 2017

"Tänään testis hevo"

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä päädyin "pitkästä aikaa" Oonan mukaan kuvaamaan hänen ja Inkun menoa, tällä kertaa päätyen tosin itsekkin hepan kyytiin, kun Andikin tuolla samalla tallilla hetken oli. Andi taitaakin olla blogissa pariin kertaan mainittu mun ja Oonan maastoreissujen yhteydessä (itseasiasta vaan toisesta maastosta postaus).

kuvat (c) Oona
Oona ratsasti Inkun ensin ja kuvailin heidän menoaan, samalla vähän kauhisteltiin ohi meneviä ja lähestyviä pilviä. Onneksi Inkun ratsastuksen aikana vaan yhdestä vähän tihutti vettä. Poni hoidettiin nopeasti pois ja napattiin Andi matkaan samalla kertaa kun palautettiin Inkku tarhaan.

Saatiin Andi kahdestaan aika hyvää vauhtia hoideltua ja ulos päästyämme paistoi vuorostaan aurinko. Oona nousi kyytiin ekana ja suunnattiin kentälle molempien takkien, miun ratsastuskamojen ja kameran yrittäessä löytää paikkojaan mun käsissä.

Oona taisi ottaa Andin kanssa kaikki askellajit läpi, minkä jälkeen mie pääsinkin kiipeämään kyytiin. Jälkikäteen katsottuna jalustimet olisivat voineet olla pari reikää pidemmätkin (ja Oona ne ensin pidemmiksi laittoi, mutta säädin itse yhdellä takasinpäin:D), muttei nuo juurikaan menoa haitanneet. 

Ensin lähdinkin käynnissä miettimään että miten koko heppa oikein toimii, tehtiin parit pysähdykset ja siirryttiin siitä aika pian ravailemaan. Ravissa tein vähän ympyröitä yrittäen vaan asettaa heppaa oikeaan suuntaan alkamatta tekemään mitään kummempia. Ei nimittäin ollut itsellä meno ihan hallussa. Ei se meno ehkä ihan niin kamalalta näyttänyt, ihan riittävän hyvältä heppa kuitenkin molempiin suuntiin tuntui. Olisin voinut itse kyllä vaatia paljon enemmän, mutta menkööt sen piikkiin, että olin Andin kyydissä ekaa kertaa. En mäkoskaan muulloinkaan osaa ekalla kerralla vaatia keneltäkään riittävästi nimittäin..


Laukkaa otin molempiin suuntiin vaan tavoitteena saada laukka rullaamaan. Vasempaan kierrokseen menikin pienten alkuhitauksien ja kuskin vaatimattomuusongelmien jälkeen ihan kivasti ja loppua kohti laukka alkoi pyörimäänkin vähän paremmin. Oikea kierros on Andille hankalampi ja siihen tyydyin vaan pätkään myötälaukkaa, minkä jälkeen otettiin vielä hyvänmielen laukkapätkä vasempaan.

Tölttiä ei paljoa menty, Oonan toiveesta mentiin enemmän ravia, kun ravi on Andilla tölttiä parempaa. Kuitenkin muutamat pätkät tölttiä mentiin, kun oli pieniä ongelmia laukannostoissa. Loppuun kuitenkin ravailin vähän kaikenlaisilla kiemuroilla ja loppukäynneillä ihmeteltiin hevon kanssa Oonaa hyppimässä esteitä raipan kanssa. Sillon satoi muuten rakeita (että hyvää kesäkuuta vaan teillekin)! Kävelyjen jälkeen ratsastin hevon tallipihaan ja hoideltiin Andi yhdessä pois, minkä jälkeen päästiinkin ihmettelemään sadetta auton sisäpuolelta.


Ei ihan mennyt tämä blogin aktivoituminen niinkun strömsöössä..:D Mun on pitänyt useampana päivänä tämä postaus kirjoittaa, mutta viikonloppuna piti ottaa kaikki irti niistä muutaman päivän vapaasta, koska maanantaina suuntasinkin aamuseitsemäksi töihin, ja voin kertoa, että siivoaminen melkein on muuten ihan pirun rankkaa, vielä kun teen täyttä päivää hommia. Ehkä tämä tästä ja blogin puolellakin onnistun vielä aktivoitumaan, viimeistään si!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti