keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Tittakaikerh(i)on tallipäivä

Sunnuntaina sain vihdoin kuvattua teille tallivideon! Laatu tosin on mitä on, mein porukalla meno on ehkä vähän liian sähellystä, toivottavasti tuo video kuitenkin kelpaa ja ei ole ihan järkyttävä.. Mobiililaitteella ei taida valitettavasti toimia, enkä enää päässyt musiikkeja vaihtamaan, kun olin siirtänyt jo klipit muualle. Pakko vielä tähän mainita, että "tittakaikerhio" tulee Jennin hetkellisestä artikulaatio-ongelmasta ja mun kirjotusvirheestä.

Tallille mennessäni onnistuin säikyttämään Heidin ja Jennin, kuvailin tosiaan heidän palkkaratsastuksen, minkä jälkeen ratsastin Pokkiksen ja pidettiin vielä kolmestaan pienet nyyttäripiknik meiningit tuvassa. Videosta löytyy oikeastaan kaikki vähemmän oleellinen, joten mie en tähän selittele muuta kuin Pokkiksen ratsastuksen.

Mun alkuperäisenä tarkoituksena oli siis mennä maneesissa, koska en todellakaan tiennyt miten mun tehtävät kentälle mahtuisivat. Olin suunnitellut vähän kahdeksikkoa ja muita ympyrä-/volttijuttuja ihan vaan ponin taivuttelumielessä, koska en yhtään tiennyt miten poni toimisi tuon maastoiluviikon jälkeen. Päädyin kuitenkin kentälle, videossa taisin tätä selitellä enemmän.
Kun sain ponin harjattua, testasikin Maria Pokkikselle yhdellä yksärillä testissä ollutta satulaa (Stübben Bennys Harmony), mikä ei kuitenkaan tälle yksärille ollut sopiva. Mie päädyinkin testaamaan tuon satulan ihan selästä käsin! Kaiken sähellyksen jälkeen poni sekä minä oltiin valmiita siirtymään ulos alkukäynneille.
tää otettu itselaukasimella, muut kuvat (c) Jenni
Alkukäynneiksi käytiin taas kiertämässä kuivuri ja pihaan palattuamme laittoi Maria mut menemään vähän tölttiä ja ravia katsoessaan itse silmämääräisesti hetken menoa tuon satulan kanssa. Marian mentyä annoin ponille vielä hetkeksi pitkät ohjat ja tajusin kypärän lipan olevan poissa. Mun kypäräpussista se sitten löytyi, jännää, että tajusin vasta niin myöhään.:D

Sadepilvet alkoivatkin lähestyä aika reipasta tahtia mun aloitellessa kunnolla ratsastusta ja ukkonenkin taisi vähän kauempana jyrähdellä. Sen ei kuitenkaan annettu (vielä) häiritä, vaan aloin tulemaan kolmikaarista puomeilla niin, että kaaret tultiin töltissä, puomille hidastus käyntiin ja pysähdys puomin päälle niin, että etu- ja takajalat jäävät puomin eri puolille. Tämä onnistuikin kyllä tosi hyvin, mitä nyt oli pieniä erimielisyyksiä asettumisesta ja taipumisesta kaarteissa. On tuossa yksin ratsastamisessa ihanaa se tila, kun nytkin pystyin tuota tulemaan molemmilta pitkiltä sivuilta.

Pilvien lähestyessä uhkaavaa vauhtia lisää siirryinkin ottamaan töltti-ravi siirtymiä ympyräkahdeksikolla. Mulla oli kaksi puomia siinä keskellä ja niiden kohdalla oli tarkoitus aina vaihtaa askellajia. Tosiaan toisen ympyrän tulin töltissä ja toisen ravissa. Raviinpäin siirtymät onnistuivatkin ihan hyvin ja Pokkis liikkuikin ihan kivasti. Töltissä kuskin istunta oli vähän omilla teillään, joten siirtymät eivät todellakaan sujuneet toivotulla tavalla.. Tölttiä kuitenkin aina lopulta saatiin.
Tässä vaiheessa sade hyökkäsi mein kimppuun ja siirryttiin maneesiin. Jatkoin siinä suoraan ravissa ympyrällä pyörien, ponille tuli jostain lisää energiaa tässä välissä. Kuitenkin läpi ton ratsastuksen maneesissa poni liikkui ihan hyvin ja taipuikin kivasti! Ravailin tosiaan molempiin suuntiin vaihdellen ympyröitä ja samalla asetusta ja taivutusta.

Laukkaa otin pätkät molempiin suuntiin. Vasempaan saatiin tähän mennessä parhaat pätkät! Laukka nousi ilman ongelmia ja aiempiin kertoihin poiketen laukka oikeasti pyöri ja eteni ollen selkeästi kolmitahtista! Sen ekan pätkän jälkeen kysyinkin Jenniltä ja Heidiltä, et oliko tuo muka edes myötälaukka, vaikka olin sen itsekin myötälaukaksi kurkkinut kyydistä. Toinen pätkä meni samalla tavalla ja siihen olikin hyvä lopettaa vasemmat laukat! Oikeaan kierrokseen tehtiin vähän sillanväistelykiemuroita ja kaasuteltiin menemään, loppua kohti poni alkoi jo vähän hyytyä ja siirryin vielä ravailemaan loppuun ukkosen jyrinän ja sateen edelleen jatkuessa sekä voimistuessa.

Loppuraveissa Pokkikselta löytyikin ihan superhyvää ravia pätkittäin ja takaosaakin saatiin tosi kivasti alle! Aikamme pyörittiin ympyröillä ja tulin taluttamaan loppukäynnit, kun ukkonen oli melkein päällä ja ponikin alkoi sitä kuuntelemaan ja kyttäämään. Odoteltiin sellasta hetkeä, millon ei sataisi niin kovin ja päästäisiin livahtamaan talliin, muttei sellaista tuntunut tulevan, joten uhrauduttiin sateen läpi talliin.

Pokkiksen pois hoitamisesta ei ole paljoa videota, koska talliin päästyämme otettiin vaan nopeeta ponilta varusteet pois ja sateen lakatessa tytöt lähtivät kantamaan puomit kentältä takaisin maneesiin. Mie jäin viettämään laatuaikaa ponin kanssa ja kylmäämään jalat.

Videolta löytyykin aika pitkälti loppureissu, syötiin, kuoltiin nauruun ja käytiin laitsalla kuvaamassa. Kaikkine vastoinkäymisineen säätilan kanssa oli kyllä ihan huippukiva päivä! 

Mun seuraavan tallireissun ajankohta on vielä vähän kysymysmerkillä, koska nyt Päivölässä on useammalla viikolla leiri, mikä tarkoittaa ponille ansaittuja vapaaviikonloppuja. Heinäkuun aikana kuitenkin mennään jossain vaiheessa ottamaan ponin kanssa kuvia, kun voitin yhdessä kuvausarvonnassa! Siitäkin lisää sitten ajallaan.;)

Kommentoikaa ihmeessä mitä piditte videosta ja että pitäiskö mun ruveta taas kuvailemaan useammin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti