maanantai 19. kesäkuuta 2017

Uusien ominaisuuksien ratsu


tykkään tästä kuvasta niin paljon ♥ (c) Jenni
"Ehkä taas kesää kohti aktivoidutaan tästä!" Terveisin Tiia kuukausi sitten. Niin joo tosiaan. Rankat työpäivät + illat kiireisenä muualla (tai väsyneenä netflixin parissa) = ei aktivoitumista, tämäkin postaus pienellä kiireellä kirjoitettuna. Mulla alkaa kohta kuitenkin loma, joten ehkä mä vielä onnistun, antakaa anteeksi vielä tän kerran.:D Pahoittelut siis tästäkin vasemmalla kädellä hutaistusta postauksesta!

Vähän kyseenalaisten säätilojen kanssa talleiltiin viikko sitten sunnuntaina, tällä kertaa Jenni talliseurana. Mulla oli pieniä vaikeuksia talliseuran löytämisen kanssa, koska maastopläänit jouduttiin muutamasta syystä (ja tuosta kyseenalaisesta säästä) perumaan, eikä yksin talleilu tällä kertaa huvittanut. Jenni kuitenkin miut pelasti ja pääsi samalla kameran taakse, eli materiaaleista kiitos Jennille!

Ensimmäistä kertaa tänä kesänä pääsinkin metsästämään Pokkiksen laitumelta. Tammat olivat onneksi samalla laitumella missä viimeksi vihreää syömässä, eli kauas ei tarvinut kävellä. Päädyttiin taas hoitamaan Pokkis pihalle, Jennin kanssa saatiinkin kahdestaan poni aika nopeasti hoidettua Jennin pitäessä huolta tukkapuolesta miun jälleen hoitaessa loput ponista. 

Käytiin osaksi alkukäyntejä kiertämässä parkkipaikka ja käveltiin maneesissa Jennin laittaessa toiselle pitkälle sivulle pientä "sarjaa" (puomi, kavaletti, ristikko), kun otin myös muutamat hypyt tällä kerralla. Käveltiinkin pariin kertaan niiden puomien yli niiden ollessa vielä maan tasalla. Käynnissä aloin jossain vaiheessa työstää ponia vähän väistöillä ja volteilla, Pokkis oli muutamalla väistöpätkällä jopa yllättävän hyvä! Vastapainoksi tosin tuli myös niitä väistöjä, jolloin toinen pääty ponista meni edellä tai jäi jälkeen..

Käynnistä jatkettiinkin ravaten. Ajattelin, että verkkailujen jälkeen otan muutamat hypyt, joiden jälkeen vielä väännettäisiin hetki koulukiemuroita. Ravissa tein paljon voltteja ja  ympyröitä, sekä myös muutamat väistöt ravissa. Niiden väistöjen sujuminen olikin vähän oma juttunsa, mutta ravissakin Pokkis oli muuten ihan hyvä. Ainakin asettui ja taipui ilman suurempia tappeluita tällä kerralla.

Laukassa tulin vaan muutamaan kertaan puomit molemmista suunnista. Vasenta laukkaakin saatiin muutama hyvä ja aika puhdaskin pätkä, puomeilla paketti tosin hajosi.. Laukkaa en muuten ottanutkaan paljoa ennen hyppyjä ja noiden laukkapätkien jälkeen Pokkis saikin kävelytauon. Jenni silläaikaa nosteli kavalettipalikat ja ristikon oikeille korkeuksille.


Koosteesta tajuaa tuon homman ehkä vähän paremmin, siksi se tähän väliin. Nuo molemmat välit olivat siis kuusi metriä ja kahdella laukalla tuo tultiin, puomeilla taisi poni kolme siihen tunkea. Videolla ensimmäinen klippi on meidän ensimmäinen kerta kun tuohon tultiin ja Pokkis yllätti, koska ei mennyt solmuun! Mie olin nimittäin ajatellut, että tuosta ei yli välttämättä mentäisi ja sanoinkin Jennille, että tää tulee olemaan niin katastrofi. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan saatiin ihan hyvät hypyt tuohon, useammallakin kerralla. 

Tähän väliin jätettiin jälleen satula hetkeksi menosta pois ja tultiin tuo este vielä pienempänä, poni tosin oli vähän eri mieltä, mutta yli päästiin jollain tapaa. Tämän jälkeen rupesinkin hetkeksi ratsastamaan Pokkista töltissä erilaisilla kiemuroilla.

En enää edes oikeastaan muista, että minkälaisilla kiemuroilla pyörittiin, mutta hyvän aikaa kuitenkin. Meno ei ollut mitään kovin kehuttavaa enkä oikeastaan lähtenyt tölttiä väkisin ratsastamaan paremmaksi. 


Pokkiksesta löytyi muuten uusia ominaisuuksia! Tölttituokion jälkeen innostuinkin vielä nappaamaan satulan matkaan ja hyppäämään pari kertaa vähän isomman pystyn. Kun saatiin Pokkikselle satula selkään, tuli sitä energiaa jostain hieman lisää. Ensimmäisellä laukannostolla tölttien jälkeen Pokkis nimittäin päätti että nyt mennään, enkä siinä vauhdissa edes uskaltanut ponia esteelle päästää, joten rauhoiteltiin menoa ympyrällä. Tuntui muuten takaosakin hieman kevyeltä tuolla laukkapätkällä, jännä juttu tuon lihapullan kanssa, taisi olla ennen tätä joku virransäästötila päällä.:D Saatiinkin lopulta ihan hyvä hyppy siihen (muutamien kaasuttelujen jälkeen), hallitussa vauhdissa!

Jonkun aikaa ravailtiin molempiin suuntiin pidemmälläkin ohjalla ja Jenni roudasi puomit ja tolpat pois. Loppukäynneille lähdettiin pihalle ja käytiin ponin kanssa kiertämässä kuivuri ja vissiin jossain muuallakin. Pihalla tulin kyydistä pois ja mentiin tallin puolelle kylmäämään Pokkiksen jalat ja huuhtelemaan poni. Pienessä sateessa palauteltiin Pokkis laitumelle ja varusteiden puhdistuksen ja tavaroiden pakkaamisen jälkeen lähdettiin.

Eiliseltä miulla jäikin talleilut välistä, tulevana sunnuntaina taas jatketaan! Siitä sitten ehkä vähän laadukaampaa postausta ja vihdoin kunnon videotakin, kun mulla on itselläni aikaa kirjoittaa ja editoida!

2 kommenttia: