maanantai 24. heinäkuuta 2017

Hyvän mielen maastohölkät

puhelinlaatuja, muita kuvia ei tuolta reissulta ole
Torstaina 20.7 suunnattiin pitkästä aikaa Kristan kanssa auto tallia kohti, tällä kertaa molemmilla ratsastusvarusteet matkassa. Meidän piti mennä jo keväällä kahdestaan maastoon, mutta päädyttiin silloin siirtämään sitä huonon sään takia, mutta se jotenkin venähti heinäkuuhun asti.. No, mentiinpähän kuitenkin vihdoinkin! 

Käveltiin ensin ihan turha lenkki oikaisten entiseltä sekalauman laitumelta tammalaitumelle, ihan vaan todetaksemme, että hepat ovat kaikki pihatossa. Edellisellä kerralla tajusin kurkata pihattoon ennen laitumelle oikaisua, tällä kertaa sitten en.. Pikkuvikoja. Mun ratsuna oli siis luonnollisesti Pokkis ja Krista oli valinnut itselleen "Pokkisvauhtiseksi" ratsuksi Fidlan.

Saatiin hepat jälleen aika nopeasti valmiiksi ja siirryttiin samantien pihalle nousemaan kyytiin. En ole ehkä ikinä päässyt niin nopeasti pihasta lähtemään kuin tällä kerralla, oltiin tosiaan kiristelty vyöt ja säädetty jalustimet jo tallissa, niin ei tarvinut seisottaa heppoja ötököiden armolla kauaa. Näitä maastoselityksiä voi olla taas vähän hankalaa tajuta jos ei Päivölän maastoissa ole käynyt, koitan joku kerta ottaa näistä yleisimmistä paikoista vaikka kuvat puhelimella!

Lähdettiin normaalisti kuivurinmäkeen ja sieltä tien viereistä polkua pitkin kohti maastojen alkupätkän hiekkatietä. Käveltiin matka risteykseen asti, mistä käännyttiinkin tällä kertaa suoraan jatkamisen sijasta. Oltiin Kristan kanssa puhuttu, ettei Pokkista ja Fidlaa ole järkeä lähteä laukkasuoralle rasittamaan, kun eivät ne mitään laukkasuoraralliheppoja ole. Mie olinkin miettinyt meille toisen reitin, mikä sitten mentiin, joten käännyttiinkin risteyksestä oikealle ja jatkettiin töltissä. 

Musta tuntuu, että Pokkis liikkuu paremmin maastossa mun kanssa kun se saa mennä ekana. Tälläkin kertaa tamma tölttäsi kivasti korvat tötteröllä eteenpäin ja sai aika pitkälti itse määrätä vauhdin. Jossain välissä hidastettiin, kun mun piti säätää toista jalustinta, mutta sen jälkeen jatkettiin vielä hetki töltissä ja ennen yhtä taloa hidastettiin.

Pokkis kyttäili jo vähän kauempaa sinne pihaan päin ja arvasinkin, että siellä olisi porukkaa. Nätisti tamma kuitenkin talon ohitti ja moikattiinkin asukkaille (vai onko lie kesäasunto, en tiedä mutta kuitenkin) ja jatkettiin töltissä tietä pitkin. Ei mentykään siihen polulle mihin yleensä, koska haluttiin laukata yksi hiekkamäki. Siinä alhaalla Pokkis kyllä tiesi että kohta mennään ja olikin vähän vaikeuksia odottaessa, että Fidla pääsee samalle tielle meidän kanssa. Laukassa vauhti ei kuitenkaan ollut mikään kovin hurja ja aika pian hidastettiin, koska mäen jälkeen olikin heti alamäki.

Tultiin siis mörkömetsään eri suunnasta mistä yleensä. Jatkettiin alamäen jälkeen töltissä ja jossain vaiheessa annoin Pokkiksen tippua raville. Tamma meni kyllä tosi nätisti eikä melkein mitään turhaa säikkynyt! Yksi pieni sivuloikka tapahtui, kun puukasat tien laidasta meinasivat ilmeisesti hyökätä Pokkiksen kimppuun juuri meidän ollessa niiden kohdalla, mutta tuo nyt oli Pokkiksen kanssa ihan ymmärrettävää.. Mörkömetsän pätkästä siis selvittiin ja hidasteltiin loppupuolella hetkeksi käyntiin, että hepat saisivat kävellä hetken ennen seuraavaa laukkapätkää.

Jatkettiin mutkamäkeen, kerran Pokkis on miulla siihen ihan kunnon vauhtia lähtenyt, nyt ei kuitenkaan mitenkään erityisen hurjasti. Pohkeista tamma kuitenkin spurttasi, varsinkin mäen loppupuolella. Hidasteltiin taas ylhäällä hetkeksi töltin kautta käyntiin, kun Fidla vähän puuskutti. Käyntipätkän jälkeen jatkettiin kuitenkin hiekkatielle asti töltissä. 

Laskettelurinteille johtava metsäpätkä käveltiin yhtä ylämäkeä lukuunottamatta, koska siinä annettiin ponien päättää askellaji ja laukkaahan sieltä sitten saatiin. Metsätien jälkeen käveltiin vielä hiekka-alamäki ennen jalkapallokentälle nousevaa mäkeä, mihin ollaan yleensä ne parhaat lähdöt saatu, mitkä saatiin kyllä tälläkin kertaa.

Siinä mäen alussa Pokkis taas kertoi, että kohta mennään ja sainkin Fidlaa odotellessa pitää ihan kunnolla vastaan ettei oltaisi jo menty. Laukka nousikin heti ohjia löysätessä ja sitten mentiin, jossain kohtaa Pokkis meinasi hyytyä, mutta pienten kannustusten kautta ongelmat olivatkin siellä hidastuksen puolella. Ylhäällä sanoin vielä Kristalle, että ei se niin kovaa mennyt kuin edelliskerralla, mutta silti Sports Tracerin mukaan kovempaa mentiin. 

Ponit saivatkin pidemmän kävelypätkän tähän väliin, kun laskeuduttiin hiekkatieltä takaisin mörkömetsään. Ukkonenkin jyrähti yhdessä kohdassa ja alettiinkin miettiä, että mitä tapahtuisi jos se päälle tulisi. Ei onneksi tullut!

laatu lähti, kuva parin viikon takaa (c) Oona
Alhaalla jatkettiin töltissä ja niiden alkumatkan pelottavien puukasojen jälkeen nostettiin laukka. Fidla oli ilmeisesti saanut jostain vähän lisää puhtia, koska siinä ne Kristan kanssa Pokkiksen pepun vierellä kurkkivat hidastellessa. Siitä käännyttiin sille metsäpolulle mihin ei oltu menty tulomatkalla ja käveltiin se. Talokin ohitettiin taas ihan nätisti ja reilusti ohi mentyämme otettiin vielä viimeinen tölttipätkä. Sen pätkän lopussa olikin jotain hurjaa, mistä seurasi pieni sivuloikka, mutta se ei menoa hidastanut.

Risteyksessä hidastettiin käyntiin ja käveltiin loppumatka tallille. Tässä kohtaa ukkonen taisi jyrähtää uudestaankin ja todettiin, että ihan hyvään aikaan tultiin pois. Tallissa tammat pääsivätkin huuhtelun kautta takaisin laitumelle. 

Molemmat hepat menivät kokonaisuudessaan koko maaston oikein nätisti ja meno oli suunnilleen hallittua, oli kivaa! Kiitos Kristalle seurasta! 

Eilen kävin taas normaalisti ratsastamassa Pokkiksen ja tämä viikko onkin taas vähän spessumpi: huomenna menen kuvaamaan Sirun tuntia Kopinsalmeen (uusille lukijoille tiedoksi, että tuolla tallilla itsekin vielä vuosi sitten kävin) ja perjantaina suunnataan Viivin kanssa Päivölään tunnille! Ennen tuntia Viivi pääsee vielä koutsailemaan Punkeroa ja miuta!

Koitan kirjoitella sunnuntaipostauksen vielä tällä viikolla, mutta seuraava postaus on todennäköisesti erikoispostaus minkä julkaisua itsekin odottelen innolla! Ehkä voisin myös tehdä postauksen Sirun tunnin kuvista, jos kiinnostusta on. Uudesta ulkasta saa myös kertoa mielipiteitä, muutama juttu jäi omaa silmääkin häiritsemään, mitkä korjailen kun ehdin ja taistelu bloggerin kanssa huvittaa!

2 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Oon Päivölästä kuullut paljon pelkkää hyvää, vaikka itse en oo aikaseksi saanut koskaan edes käydä kyseisellä tallilla, vaikkei matka olisi edes kovin kummoinen :D

  Tää ulkoasu on kanssa tosi toimiva! Tarpeeksi selkeä ja yksinkertainen, mikä on vaan hyvä juttu. Otsikkojen yms fontti on myös aivan ihana ja natsaa hyvin tähän kokonaisuuteen. Sait blogillesi musta uuden lukijan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kyllä ehdottomasti Päivölässä käydä (sulla saattaa itseasiassa olla jopa lyhyempi matka kun mulla, ei ainakaan siitä oo kiinni:D), miullakin tällä kymmenen vuoden taustalla on pelkästään hyvää sanottavaa.:)

   Käyn kurkkaamassa sunkin blogin!

   Poista