torstai 27. heinäkuuta 2017

"Kouluponi" vauhdissa

Poni ainaki taas vaihteeksi lihonut.. Ja mäkin tykkään tästä puhelinlaadusta!
Sunnuntaina väännettiinkin pitkästä aikaa Pokkiksen kanssa koulukiemuroita ihan kunnolla, kun ei ollut ihan niin kuuma sää kuin edelliskerralla ja ponillakin oli ollut vähän kevyempää. Kuvaajaa ei matkassa ollut, mikä melkein luonnollisestikin tarkoitti sitä, että poni oli ihan s u p e r.

Verkkailinkin tamman tällä kertaa vähän eri tavalla kuin yleensä. Alkukäyntien jälkeen ravailtiin pari kierrosta ihan pitkällä ohjalla, minkä jälkeen otin vasta ohjia tuntumalle ja aloin ratsastaa Pokkista käynnissä. Tehtiin volttien kautta avoja, pysähdyksiä ja väistöjä. Pokkis tuntui jo alusta asti ihan super kivalta, mutta avoissa oli pieniä ongelmia ja poni oli vähän solmussa jalkojensa kanssa. Lopulta saatiin kuitenkin ihan ok pätkä ja jätettiin avot siihen siltä erää. Väistöjä tultiin ihan loivasti uralle sekä uralta pois siksak-väistöinä, mitkä ihan ekaa kertaa onnistuivat meiltä hyvin! 

Töltissä jatkettiin ympyröillä ja kaarilla, sain jotenkin alusta asti ihan erilaisen tatsin poniin ja töltissäkin tamma oli tosi hyvän tuntuinen melkein koko ajan. Hetken pyörimisen jälkeen sain tölttiä ratsastettua ihan hyvin paremmaksi ja puhtaammaksi, lisäyksissäkin tahti säilyi, kun yleensä poni lähtee paahtamaan täysiä eteenpäin ja se askellajin tahti (ja puhtaus) sitten kärsii.. Tällä kertaa kuitenkin sujui! 

Ravissa jatkoin myös ympyröillä reilusti asettaen ja taivuttaen (mielummin liikaa kuin liian vähän asenteella), jonkun aikaa pyörittiinkin kahdeksikolla, niin tuli taivuteltua ponia molempiin suuntiin. Ravissa Pokkis oli myös oikein kivan tuntuinen ja sain sitä ratsastettuakin vielä paremmaksi.

Kahdeksikolta uralle siirryttäessä otinkin suoraan vähän laukannostoja oikeaan kierrokseen. Pokkis oli viimeksi liikkunut torstaina (miulla maastossa) ja ilmeisesti niillä muutamalla vaparilla kerännyt vähän virtaa, koska laukassa ei juurikaan tarvinut käskeä eteen. Oikeaa laukkaa Pokkis saikin mennä pätkän rennommin pidemmällä ohjalla, minkä jälkeen tehtiin vielä vähän nostoja terävämpää laukkaa hakien, mikä onnistuikin ihan hyvin. Jatkoin vielä saman laukan hakemista ympyröillä tehden mahdollisimman tarkat nostot ja hidastukset ympyrän alussa ja lopussa. Kerran meni hidastus hieman pitkäksi (kuskilla meno hallussa, heitin vaan ohjat pitkiksi että tulee ravi töltin sijasta mutten tehnyt mitään muuta hidastaakseni..), mutta muuten sujui kyllä ihan kivasti! Vasenta laukkaa tapeltiin jälleen pätkät vaan suoralla uralla, sekin oli vähän työn ja tuskan takana. Vasen laukka on siis Pokkikselle aika hankala, eikä varmana nuo vaparit ja maastoköpsyttelyt asiaa auttaneet.

Laukkojen jälkeen pidettiin pieni käyntitauko, mutta päädyin vielä hetkeksi jatkamaan ravissa kahella isolla ympyrällä aina välillä ympyrää vaihtaen, eli tavallaan kahdeksikon parissa jatkettiin. Pokkis tuntui edelleen tosi kivalta ja ravi hyvältä, tamma tuli myös hyvin tuntumalle hetken pyörittyämme. Asetukset ja taivutukset vaihtuivat kivasti ympyrää vaihtaessa, eikä miulle jäänyt mitään negatiivista mieleen noistakaan ravailuista.

Lopulta hidasteltiin käyntiin muutaman rennomman raviympyrän ja -kierroksen jälkeen. Tulin melkein heti taluttamaan loppukäyntejä maasta, jäätiin kuitenkin tällä kertaa maneesiin kävelemään ja vajaan kymmenen minuutin kävelyjen jälkeen siirryttiin tallin puolelle. Pokkis pääsikin tallissa pesulle ja pysyi kerrankin kiltisti paikallaan (yleensä lähtee perääni), kun otin ponilta satulan puomille ja putsasin kaviot. Pesujen ja juottamisen jälkeen tamma pääsikin takaisin laitsalle ja mie putsaamaan varusteita.

Huomenna jatketaan Pokkiksen kanssa Viivin silmän alla, minkä jälkeen meillä on vielä tunti Viivin kanssa! Kuvaajaksikin saadaan Siru matkaan, eli materiaalia kahdesta ratsusta luvassa, olisiko videopostaukselle kiinnostusta?

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! En ollutkaan sun blogiin kai aijemmin törmännyt. Ihanaa löytää lisää issikkablogeja! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos! Mun mielestä kyllä muutama postaus taaksepäin taisit kyllä kommentoida jotain jos en ihan väärin muista.:D

   Poista
 2. Vähänkö siulla on muuten kiva blogi ja ihanaa löytää bloggaajia täältä päin! Jäinkin seurailemaan teidän menoa tarkemmin :)

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! Käyn kurkkaamassa sunkin blogin, kummasti näiltä seuduilta alkoi nyt näitä bloggaajia löytymään :D

   Poista