lauantai 22. heinäkuuta 2017

Pokkis - odotukset vs. todellisuus

Tätä ei sitten saa ottaa liian tosissaan!

Odotukset vastaan todellisuus -kohtien kokoaminen Pokkiksen kohdalla nauratti meitä kerran Sannin kanssa tallilla niin paljon, että aloin ihan tosissani miettiä tällaisen postauksen toteuttamista. Tuntuu, että jotenkin mun tallireissut Pokkikselle eivät aina mene niinkuin pitäisi (joskus tietty ponista tai minusta riippumaton asia, mutta kuitenkin). Keräsin tähän postaukseen viisi kohtaa, mutta jossain vaiheessa voisin ehkä tehdä jatko-osan tähän, jos kiinnostusta on!

(c) Jenni
1. Pokkiksen hakeminen tarhasta/laitumelta
Odotukset: Ponin perässä täytyy tarpoa heinäkaukaloille tai laitumen perimmäiseen nurkkaan asti upoten muutamaan lätäkköön siinä matkan varrella. Parhaimmillaan poni saattaa löytyä kakkakasasta nukkumassa, eikä sieltä sitten millään jaksaisi nousta työn touhuun.

Todellisuus: Tamma tulee usein (ainakin miuta) vastaan, kun siitä pihaton "läpsyköiltä" hetken viheltelen. Laitumellakin poni usein tulee vastaan, kun vihellän ja huudan ponin nimen! Ihan positiivinen juttu, varsinkin silloin, kun poni viettelee aikaansa pihaton perällä kura-aikoina.

(c) Heidi
2. Hoitotoimenpiteet
Odotukset: "Mä harjaan ponin ihan nopeesti ja heitän sille varusteet, ni päästään sit äkkiä maneesiin." Kavioita putsatessa poni nostaa kiltisti joka jalan vuorotellen ja pysyy paikallaan näyttämättä nyrpeää naamaa.

Todellisuus: Nopeasti harjaaminen on mahdottomuus, kun toisen puolen valkoinen takajalka onkin vaihtanut väriään ruskeaksi ja mahaa peittää mutalaatta, mistä roikkuu heinänkorsia. Etukavioiden puolella joutuu sitä omaa sijaintiaan tarkkailemaan hampaiden takia, kun poni tykkää niitä aina joskus esitellä.

 tämä ja loput kuvat (c) Krista
3. Satulointi
Odotukset: Satulavyö yltää kyllä kiinni ilman, että sitä tarvitsee toiselta puolelta paljoa löysätä.

Todellisuus: Vyötä pitää löysätä toiselta puolelta ensimmäisiin reikiin, että se yltää toiselta puolelta ensimmäisiin.. Ai mikä kesämaha?

4. Irtojuoksutus ennen ratsastusta (jos ponilla on liikaa energiaa)
Odotukset: Ohjien irrotessa suitsista lähtee inkkariponi kiitämään täyttä laukkaa ympäri maneesia ilman suurempia käskemisiä. Ninjaliikkeiden harjoittelu on myös yleistä.

Todellisuus: "Onks pakko liikkua?" terveisin poni. Muutamat spurtit saattavat menoon mahtua pienellä avustuksella.

5. Yhteiskuvien ottaminen
Odotukset: Kuvauspaikalla runsas vihreän ruohon määrä kiinnostaa Pokkista enemmän kuin kamera. Mahdollisen kuvausassistentin hyppimiset ja ääntelyt eivät kiinnosta tammaa olleenkaan, pelkästään ruoka houkuttelee.

Todellisuus: Onneksi on Youtuben hevosenhirnunta- ja norsuäänet. Ei väliä kumman äänen tamma kuulee, mutta sen jälkeen sitä ihmeteltävää riittääkin. Korvat ovat tötteröllä oikeaan suuntaan eikä tuoreen ruohon himosta ole tietoakaan. Kuvatkin ovat onnistuneita - ainakin ponin osalta.

Löytyykö teidän hepoilta jotain tämän postauksen kastiin sopivia ominaisuuksia?
Olisiko kiinnostusta jatko-osalle?

8 kommenttia:

 1. tää oli hauska! en oo ennen törmännykkää tälläseen postaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos! Mäkään en ollut nähnyt näitä muina kun videoina (enkä varmaan yhtään heppaversiota), mutta tää oli kyllä postauksenkin muodossa kiva toteuttaa, varsinkin kun ponista näitä tälläsiä juttuja riittää!:D

   Poista
 2. Kiva ja hauska postaus, en ole ennen nähnyt kenenkään tekevän tälläistä, joten tätä oli mukava lukea! Ja tee ihmeessä jatkoa :) Meilläkin toimii tuo hevosenäänen laittaminen puhelimesta soimaan - kyllä sitten patsastellaan, että missäs se on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, meillä kyllä sitten kiirehdittiin tallille päin kuvausten jälkeen sillä perusteella, että kaverit huuteli..

   Poista
 3. Olipas tää hauska postausidea! Todella kiva toteutus :)

  VastaaPoista
 4. Vähäks kiva postaus! Tälläsiä ei kyllä oo muissa blogeissa näkynyt, tosi hyvä idea ja toteutus!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista