perjantai 7. heinäkuuta 2017

Tiia the truuponikuski


kaikki kuvat puhelinlaatuja
Torstaina 29.6 talleiltiin Oonan kanssa niin, että miekin pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan! Inkku ja issikat ovat nyt tosiaan muuttaneet omistajilleen ja päädyttiin Oonan kanssa lähtemään maastoon. Perille päästyämme aivan ihana vesi/raesade hyökkäsi mein päälle ja odoteltiinkin vajaa puoli tuntia sateen loppua kontissa sateensuojassa. Eipä se sade tosin hetkeen loppunut, mutta sen laantuessa Oona kävi hakemassa hepat ja mie vaihtamassa vaatteet

Miun ratsuna toimi siis Geisli, kuten mein muillakin maastoreissuilla. Hepalla olikin toisiin kertoihin verraten vähän enemmän energiaa, eikä kumpikaan heppa meinannut ainakaan kotiinpäin mennessä kävellä, mutta pienten hermoromahdusten kautta selvittiin. Kaikki askellajit olivat käytössä eikä vauhtia puuttunut, oli hauskaa!
Heinäkuun aloitukseksi 1.7 talleiltiin Oonan kanssa taas lisää issikoilla ja Inkulla, paremmilla säilläkin kuin edelliskerralla. Otettiin ekana issikat liikutukseen, Oonalle siis Andi ja miulle Geisli, käytiin sama lenkki jälleen. Tällä kertaa Geislillä ei ollut virtaa niin paljoa kuin edelliskerralla, kuskeilla kyllä meni ihan riittävän lujaa. Suoritettiin vähän puskailua ilman ohjia ja jalustimia alkumatkasta kävellessä. Ravipätkillä viettelinkin aikaa ihan mielenkiintoisen istunnan kanssa, kun en "jaksanut" keventää enkä istua ja vielä nauroin samaan aikaan. Paluumatkalla saatiinkin vähän reippaampaa laukkaakin matkaan mukaan ja oli ihan hauska reissu!

Kun reissu oli suoritettu haki Oona Inkun ja mie laitoin Geislin pois, laitettiin Andi varusteet päällä puomille odottamaan, kun heppa pääsi vielä toiseen reissuun. Laiteltiin yhdessä Inkku valmiiksi ja mie vein Geislin pois kun Oona laittoi ponille kärryt. Miulle vaihtoehdot olivat siis ratsastaa Andilla tai ajaa Inkulla, mie päädyinkin tälläkertaa pikkuponikuskiksi ja ajoin Inkun. Reilu vuosi viime ajokerrasta ja alkuun sen kyllä huomasi..:D

Piti käydä alkuun vähän testailemassa kuoppien ja osittain puskienkin laatuja ennenkun kuskilla oli ohjat hallussa, alkuun kävellessä siinä tosin oli vähän muutakin sähellystä. Myö mentiin ponin kanssa edellä ja Oona tuli Andin kanssa perässä. Ekat ravipätkät mentiinkin vielä ihan rauhallista tahtia ja välillä käveltiinkin, Oona tuli hevon kanssa sitten vaihtelevissa askellajeissa perässä. Kotiinpäin käännyttäessä kierrettiin sellanen kääntöympyrä(?) mistä Inkulle tulikin jonkunlaatunen volttausfiilis, siitä kun lähdettiin suoralle niin sitä vauhtia muuten oli! Maksiminopeudeksi saatiinkin 35.8km/h, eli ei olla kaukana mun ja Pokkiksen maksiminopeudesta laukassa..:D Tän pätkän jälkeen käveltiin hetki ja ravailtiinkin, yhteen ylämäkeen annoin ponin laukatakin. Siihen tuli toinen kaksikko muuten aivan törkeen kovaa vauhtia kun jäivät oottelemaan että ehditään ponin kanssa pois alta. Loppumatkasta kävellessä tuli yksi autokin vastaan ja vielä ystävällisesti pysähtyi, joten päästiinkin se helposti ohittamaan (eikä muuten oo mikään maailman levein tie kyseessä). 
Inkku pääsikin lenkin jälkeen syömään ja myö lähdettiin vielä Oonan ja Andin kanssa rantaan, kun kaksikko halusi vielä uimaan. Mie pääsinkin testaamaan Oonan kameraa, olin kyllä vähän hukassa Nikonin rungon kanssa, mutta ihan ok kuviakin tuli kun tajusin miten tuosta kamerasta asetuksia säädettiin. Siitä sitten palauteltiin Andikin tarhaan ja saatiin useamman tunnin tallireissu päätettyä! Oli taas kiva reissu, otetaan Oona joskus uusiksi!

Onko teillä kiinnostusta lukea Ruotsin reissupostausta, jos tänne heppablogiin siitä kirjoittelisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti