torstai 17. elokuuta 2017

Ihan solmussa

kuva (c) Oona Pitkonen!
Koulun alkamisen huomaa ainakin mun tämänhetkisessä postaustahdissa ehkä vähän liiankin hyvin. Kieltämättä sain kuvat Oonalta just hyvään aikaan, koska ilman niitä olisi tullut vähän pitkä hiljainen tauko. Koulussa ollaan kyllä joka päivänä iltapäivän tunteja tiivistetty niin, että aiemmin päästään, mutta jotenkin se aika koulun jälkeen menee kaikkeen muuhun. Blogi kuitenkin mun kohdalla on se, mistä mä otan sitä aikaa sitten pois, mutta ehkä tästäkin vuodesta jotenkin selvitään. Mä en halua ottaa tästä mitään stressiä (minkä tein viime vuonna), joten postauksia tulee ihan sitä mukaa, mitä mä itse ehdin ja pystyn toteuttamaan. Heppailuja päivittelen instaan vähän aktiivisemmin ja reaaliajassa, siellä voi seurata @tiiajapokkis!

Sunnuntaina talleilin jälleen itsekseni, Sannin kanssa oli suunnitelmia, mitkä kuitenkin lennossa muuttuivat. Taivalsinkin ensin ihan turhaan laitumelle oikaisten toisesta kujasta, koska laitumella tajusin, että tammat on päästetty yhteen toiseen kujaan. Sieltä sain kuitenkin Pokkiksen nappailtua matkaan mukaan.

Maneesiin satuttiin yhden yksäriomistajan kanssa samaan aikaan. Alkuratsastuksesta mulla ei ole kamalasti sanottavaa, Pokkis oli ihan tosi hankala (syystäkin, siitä lisää kohta) ja virtaa purettiin muutamalla laukkapätkällä melkein heti kävelyjen jälkeen. Sen jälkeen tavoitteena oli vain saada tamma kulkemaan joka askellajissa suoraan eteenpäin. Mietin jo siinä vaiheessa, että nyt kyllä joku mättää ja tämän yksäriomistajankin kanssa puhuttiin, ettei Pokkis kyllä koskaan ole tuollainen ollut. Hetken päästä kaikki kuitenkin ratkesi, kun tajuttiin, että mullahan on ohjat ristissä.

Joo, hienosti meni munkin mielestä. En tiedä missä ajatukseni oikein seikkailivat siinä maneesiin päästyä ja alkukäyntejä taluteltuani, mutta onneksi tajuttiin tuo jo siinä vaiheessa. Hienosti poni kuitenkin selvisi olosuhteisiin nähden! Ohjien kääntämisen jälkeen päästiinkin sitten hetkeksi vääntämään koulukiemuroita ihan olan takaa.

Käynnissä pyörin hetken keskemmällä poissa toisen ratsukon edestä, tehtiin vähän väistöjä aina keskemmälle vuorotellen molempiin suuntiin, mutta vaan keskemmällä maneesia. Pokkis väisti ihan kivasti molempiin suuntiin, kummasti alkoikin meno sujua kun ne ohjat saatiin oikein päin. Jatkettiin töltissä ympyröillä ja kaarilla suuntaa vaihdellen. Töltti oli kyllä kaukana hyvästä, enkä tälläkään kertaa paljoa sitä ratsastanut, ensi kerralla sitten enemmän!

Pokkis keskiviikkona
Ravissa jatkettiin myös ympyröillä, tehtiin myös muutamat lisäykset. Pokkis asettui ja taipui huomattavasti paremmin kuin edellisellä kouluvääntökerralla. Lisäyksetkin sujuivat eikä tiputtu tölttiin tai laukkaan! Punkero tuntui molempiin suuntiin ihan kivalta, jostain ravipätkästä nostin vielä pätkän oikeaa laukkaa. Laukassa en enempää tällä kertaa työskennellytkään.

Loppuun ravailtiin hetki vielä ympyröillä pyörien ja loppuun vielä uraa pitkin pidemmällä ohjalla. Loppukäyntejä kävelin hetken selästä ja jonkun aikaa taluttelinkin. Pitkään aikaan en ollu Punkeroa niin hikeen ratsastanut, mutta ihan hyvää tekee välillä meille molemmille! Tallin ja huuhtelun kautta poni pääsikin takaisin laitumelle.

Tällä viikolla olenkin jo kahteen kertaan talleillut: maanantaina lähdin vähän extempore Ellin mukaan Kopinsalmeen kameran taakse ja eilen keskiviikkona olin kuvaamassa keskiviikkoporukan tuntia Päivölässä, mitä nyt syksyllä varmaan useamminkin rupean kuvailemaan taas. Eilen Roosan kanssa tehtiinkin havainto siitä, että Pokkis on laihtunut! Tällä viikolla itse kiipeän Punkeron selkään poikkeuksellisesti jo lauantaina. Viikon päästä meillä onkin sitten vähän mielenkiintoisempaa ohjelmaa, koska Aira Toivola tulee Päivölään ratsastuspilateksen merkeissä ja sinne Pokkiksen kanssa suunnataan!

Oletteko te olleet koskaan ratsastuspilateksessa? Minkälaisia fiiliksiä teille on jäänyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti