sunnuntai 6. elokuuta 2017

Mietteitä blogista + tiivistystä blogikyselystä

Pahoittelen ihan järkyttävän sekavasta postauksesta, en vaan osannut pukea näitä ajatuksia tekstiksi millään..

Kuvituksena poikkeuksellisesti tällä kertaa sitten niitä muitakin, kuin heppakuvia
Mä olen ainakin viimeiset puoli vuotta miettinyt blogin tulevaisuutta, ehkä pidempäänkin. Pääasiassa motivaationi on hiponut alarajoja, vaikka hetkellisiä ylimotivaatioitakin on ollut. Ne ovatkin olleet selkeästi huomattavissa, varsinkin nyt loppukesästä. Niillä hetkillä olenkin yrittänyt kirjoittaa postauksia luonnoksiin, että olisi jotain julkaistavaa silloin, kun kiireistä johtuen joudun yhdistelemään ratsastuksia samaan postaukseen. Monen postauksen kanssa on tosin käynyt niin, etten ole malttanut kamalan kauaa postausta luonnoksena pitää..

Voin kyllä itsekin myöntää, että tietoisesti olen tehnyt blogista itselleni pakkopullaa, mikä on omalla tavallaan motivaatiotani laskenut, mutta silti olen aina itseäni varten kirjoittanut - muuten mulle tuskin jäisi minkäänlaisia muistikuvia, mitä ollaan ponin kanssa tehty. Joku blogikyselyssä mainitsikin, että ihan kuin kirjoittaisin vain itseäni varten, minkä voin itse myöntää olevan totta. Tallipäiväkirjameiningillä mä tätä blogia kirjoitan ja muita spessupostauksia tulee silloin, kun mä niitä ehdin toteuttaa, halukkaat saavat sitten seurata. Jos ei miellytä, ei tietenkään ole pakko lukea.


Tälläkin hetkellä tuntuu, että lukijakunnassa on oikeasti tapahtunut muutosta aktiivisempaan päin, mutta näyttökertoja katsoessa suunta on aivan toinen. Sinänsä asia ei mua kiinnosta, mutta silti kiinnostaa. Palautetta on aina kiva saada ja vielä kivempaa, jos osataan kertoa, mitä pitää parantaa ja miten. Blogikyselyssä tuotiinkin pari parannettavaa asiaa ilmi, mutta en itse tiedä miten voin enää parantaa. Neuvojen toivossa mä nämä siis julkaisen!

Luin muutaman kommentin liittyen kuviin muokkaukseen. Faktahan on se, että kyllä mä näitä blogiin tulevia kuvia aina muokkaan, puhelinkuvat saatan joskus siirtää suoraan blogiin muokkaamatta niitä, mutta muuten en julkaise muokkaamattomia kuvia (jos julkaisen, on siitä mainittu erikseen). Olisikin kiva tietää, että miten eri tavalla mun niitä pitäisi sitten muokata.

Aina pyrin myös parhaani mukaan kuvia ratsastuksista ja talleiluista ylipäänsä julkaisemaan, mutta aina mä en vaan pysty pelastamaan maneesilaatuisia kuvia riittävästi julkaisua varten, eikä niitä onnistuneita otoksia välttämättä useita ole. Myöskään maastoista en luonnollisesti ikinä muuta materiaalia saa, kuin puhelinkuvat, ja ihan turvallisuussyistä ne puhelimet eivät siellä kokoaikaa kädessä ole (maastopostaukset aina muutenkin ongelmana, niitä on vaan oikeasti todella vaikeaa kirjoittaa, kun niitä reittiselityksiä ei vaan voi ymmärtää jos ei niissä itse ole käynyt). Videokoosteita yritän myös parhaani mukaan julkaista, mutta tietty joskus meno on vain niin järkyttävää, ettei niiden julkaiseminen oikein huvita. Onko teidän mielestänne postauksissa riittävästi materiaalia?


Vaikka tällä hetkellä palautetta tuleekin mulle ihan riittävästi, en mä oikeastaan edes tiedä mitä mä ajattelen. Tuntuu, että mun pitäisi olla vielä tästäkin parempi, eikä sitä paranna yhtään se, että nyt koulujen alkaessa muutosta kyllä tapahtuu, takaisin huonompaan suuntaan. Silloin myös kuvaajien saaminen tulee todennäköisesti vaikeutumaan, kun koulu ottaa "vakkarikuvaajiltakin" oman aikansa.

Kuitenkin blogin tulevaisuus on todella auki. Mä en tiedä, mitä mä tavoittelen tai mitä omalta blogiltani odotan. Haluaisin ehkä painottaa tänne enemmän valokuvausjuttuja, mutta silti haluan pitää blogin heppablogina. Pääasiassa heppakuvauskohteenikin ovat kuitenkin kavereitani, enkä tiedä, olisiko se vähän outoa, että tänne päivittelisin kuvia kavereideni ratsastuksista.

Blogikyselystä vielä muuten mainittakoon, kiitän vielä kaikkia vastanneita! Oli hauska huomata, että seuraajia on edelleen matkassa blogin alkuajoilta asti, kummasti kuitenkin jotenkin kaksi vuotta seuranneet olivat eniten vastailleet. Lukijoiden ikäkin jakautui jokaiseen vaihtoehtona olleeseen kategoriaan. Kommentoinnista sen verran, että lähes 70% on vastannut kommentoivansa harvoin/ei juuri koskaan, mutta vain kaksi vastaajista (n.15% kaikista vastanneista) ei ole koskaan kommentoinut. Pari hyvää postausideaa ja muuta vinkkiä myös tuli, postausideat lähtevät ainakin toteutukseen, kun mulla vaan on aikaa kirjoitella!


Olen kuitenkin tosi kiitollinen kaikesta palautteesta, mitä mä saan, oli se sitten hyvässä tai pahassa! 

Kuitenkin on vielä tähän loppuun todettava, että jos tulee hetki, jolloin blogin hautaaminen on todellinen asia, tulen mä siitä erillisen postauksen kirjoittamaan. Mulla sujuu kuitenkin tällä hetkellä Pokkiksen kanssa treenailut ihan tosi hyvin ja tosi mielelläni meidän kuulumisia olen teille jakamassa!

Parhaani mukaan yritän blogia kehittää vielä enemmän lukijaystävälliseksi, minkä takia heitän vielä teille muutaman kysymyksen:

1. Onko teillä mielessä jotain, mitä mun pitäisi parantaa ja vielä tärkeämpänä, miten mä voin niitä asioita parantaa?
2. Olisiko kiinnostusta valokuvausblogille erikseen? Sinne tulisi tosiaan sitten myös heppakuvausjuttuja, mutta myös muita kuvauskohteita aina, kun niitä on!

Hyvää loppulomaa kaikille ja tsempit tulevalle kouluvuodelle!

10 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Olen aina välillä sivusilmällä blogiasi seuraillut ja miusta kirjotat kivoja tekstejä ja kuvat ovat hyviä sekä laadukkaita! Voisinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja liittyä tänne blogiisi lukijaksi, heti, kun löydän sen pienen hetken aikaa, ehkä kohta!

  Toivottavati blogi ei kärsi hirvittävää hiljaiseloa nyt koulun alkaessa, tosin onhan se ihan ymmärrettävää. Itselläkin koulu vie oman aikansa aina joka viikko, joten blogin päivittely tulee jäämään todella vähäiseksi. Toivottavasti kumminkin joskus saat postauksia ulos, edes pari kuukaudessa!

  Tykkäsin tästä postauksesta ja mielestäni olisi kiva, jos tekisit sen valokuvausblogin.

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Mäkin oon sun blogia epäsäännöllisen säännöllisesti seuraillut, pitäisi varmaan itsekin suorittaa se lukijaksi liittyminen tässä jossain välissä!:D

   Kyllä mä parhaani mukaan yritän ainakin ne ratsastuspostaukset julki saada koulun ohella, uskoisin siihen jotenkin pystyvänikin, kun viime lukuvuonnakin se sujui. Toki mulla vie koulu nyt vielä enemmin aikaa, kun otin ehkä vähän liikaa valintoja tälle vuodelle..:D

   Valokuvausblogin kanssa pitää vielä vähän katsella, sinne postailu ei tosin niin paljoa aikaa veisi kuin tänne, kuitenkin on suht helppoa muutama kuva julkaista samalla muokkaamisen ohella. Siitäkin tulen sitten tänne blogiin kyllä mainostamaan, jos sen teen!:)

   Poista
 2. Ihan ensimmäisenä pakko sanoa, blogissasi on älyttömän hienoja kuvia, kuin tässä postauksessa! Toivottavasti blogi pysyisi aktiivisena koulujen alussakin!

  ponivoimatpelissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti paljon! Parhaani kyllä yritän aktiivisena pysymisen suhteen :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Toivottavasti blogi pysyyainakin pystyssä. Ja voithan tänne kin alkaa kuvapostausksia tekemään, sillä sulla on tosi hienoja kuvia täällä blogissa! :)

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä mä varmasti ainakin heppa-aiheisia kuvapostauksia joskus toteutan :)

   Poista
 4. Itselläni on tällä hetkellä myös blogin suhteen motivaatio nollassa, vaikka niitä ylimotivoituneita päiviä on myös välillä :D En kuitenkaan viitsisi omaa blogianikaan vielä haudata ja toivon, että säkin pidät tän blogin pystyssä ainakin jotenkin! Mun mielestä satunnaiset kuvapostaukset muistakin kuin hevosista olisivat okei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, kyllä mä ainakin tällä hetkellä oon sitä mieltä, että parhaani mukaan tän hengissä pidän, edes sitten niiden ratsastuspostausten voimalla!

   Poista
 5. Kuvapostaukset välillä (ainakin hevosaiheiset) voisi musta hyvin laittaa tänne. Ja postauksissa on kanssa yleensä materiaalia hyvin suhteutettuna tekstiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pitää vielä tota kuvapostaushommaa katsella, alkaa nimittäin itsestäni tuntua, että kuvausblogi erikseen voisi olla mulle tavallaan helpompi, mutta tietty niitä heppa-aiheisia kuvia tännekin voin julkaista aina välillä :)

   Poista