lauantai 26. elokuuta 2017

Ohjausongelmia ja muuta sähellystä

(c) Oona Pitkonen! Mennään vielä tämä postaus näillä Oonan ottamilla kuvilla, ensi postauksessa sitten nykyaikaisia materiaaleja!
Mulla on kestänyt ihan luvattoman kauan tämän ratsastuspostauksen toteuttamisessa: alun perin laskin tämän kirjoittamisen sen varaan, että tiistaina pääsen aiemmin koulusta, mutta tuli pari muuttujaa ja opon pakolliseen kurssiin liittyvä "tilaisuus", meni sekin aika sitten siinä. Keskiviikkona ilta meni tallilla kameran takana, ja torstaina veivät koulujutut liikaa aikaa. Eilen, perjantaina päädyin skippaamaan koulupäivän päälle painavan flunssan takia (piti vähän säästellä itseäni, että pystyin tänään menemään Airan tunnille) ja vihdoin löytyi sopiva väli kirjoittamisellekin. Silti syystä x sain postauksen vasta nyt lauantaina julki.. Melkein joka ilta ollaan nyt myös käyty iskän kanssa ajelemassa miun enon metsäteillä mie kuskin hommissa! Ensi kesän lopulla sitten toivottavasti ajelenkin tallille ihan itsekseni. Iskällä taitaa kuitenkin muutaman ajokerran perusteella luotto olla kova, mutta ehkä alan stressaamaan ajojuttuja kummemmin sitten, kun mä autokoulun aloitan.

Ja sitten takaisin asiaan. Viime lauantaina (19.8) talleiltiin Sannin kanssa yhdessä. Muistaakseni ulkona sää oli aika sopiva ja alun perin suunniteltiinkin maastoreissua, mutta matkaan tuli pari muuttujaa ja päädyttiinkin pyörimään maneesiin. Sanni oli ihanana napannut molemmat hepat jo tallin puolelle, joten tosi nopeasti oltiinkin jo valmiita! Miulla jälleen kerran satulavalintana Stübben..;)

Miulla ei ollut mitään kummempia suunnitelmia tuolle ratsastukselle ja alkukäyntien jälkeen aloiteltiin jälleen väistöjen parissa. Pokkis tarjoilikin oikein kivoja ristiaskeleita heti kättelyssä, joten kauaa ei väistöjen kanssa touhuiltu. Ehkä jollain kerralla treenaillaan enemmin väistöjä töltissä ja ravissakin. Taisin vielä muistaakseni tehdä niin, että ensin tehtiin väistöjä toiseen suuntaan, minkä jälkeen poni sai ravata hetken pidemmällä ohjalla rennosti. Toiseen suuntaan samalla tavalla, ensin vähän väistöjä, joiden jälkeen rentoa ravia.

Tölttiä ratsastin tällä kertaa enemmän kuin edellisillä kerroilla tehden temponvaihteluita ja erilaisia kaaria aika sekalaisesti, tavoitteena saada ponin töltti edes hieman paremmaksi. Hitaampitempoisessa töltissä tulikin aika kivasti puhtaampaa pätkää, lisäysten kanssa on vielä vähän treenattavaa. Töltissä väistätin myös vähän takaosaa samantyylisellä tehtävällä, mitä tehtiin joskus maaliskuussa tunnilla. Toisen päädyn tulin siis kaarena, missä takaosaa ulos. Pokkis toimi tässä kyllä tosi hyvin ja senkin avulla töltti parani. Pokkis tulikin kyllä yllättävän kivaksi töltissä kaikkien noiden tehtävien kautta!

(c) Oona Pitkonen
Ravia otin vain kaarilla ja ympyröillä kumpaankin suuntaan ponia huolella asettaen ja taivuttaen. Ravin kanssa ei ollut mitään ongelmia ja tamma tarjoili ihan ok ravia ihan pyytämättäkin. En edes ehtinyt kauaa ravailla, kun Sanni lennosta heitti, että vaihdetaanko heppoja. Kumpikaan kun ei ollut kummempia tuolle ratsastukselle suunnitellut, löysinkin itseni äkkiä Prinsin kyydistä.

Tämä meni kyllä ehdottomasti parhaiten näistä meidän heppojenvaihtokerroista! Osasin jopa jotenkin ratsastaa Prinsiä töltissä, ruuna jopa eteni paremmin, kuin edellisillä kerroilla. Ravin kanssa ei ollut mitään ongelmaa ja aika randomisti pyörittiinkin ympäri maneesia. Miulla tavoitteena oli vain saada heppa asettumaan sisään, koska Prins kurkki ihan koko ajan ulos. Mentiinkin hetki sillä fiiliksellä, että mielummin liikaa sisään, kuin että kokonaan ulos, minkä kautta saatiinkin muutamia pätkiä sopivalla asetuksella sisään. Laukkaa otin pari pätkää molempiin suuntiin, oikeaan tehtiin myös pari ympyrää laukassa. Tuntui jotenkin hirmu hankalalta kääntää Prinsiä isomman laukan takia, mutta ihan ok ympyrät saatiin.

Pokkiksen kyytiin palattuani otin vielä vähän laukkaa: muutamat nostot, yksi pysähdyksestä ja sekin oli ihan hyvä. Muuten taisin tehdä muutamat loivat kiemuraurat, joiden jälkeen vaihdoin vielä vasempaan kierrokseen. Tulikin ihan hyvä pätkä vasenta laukkaa, poni alkaa hiljalleen saamaan siihenkin lisää voimaa, kun liikutus ei enää koostu vain pääosin mun ratsastuksista.

Loppuravit- ja käynnit lähdettiin suorittamaan rantatiellä, koska maneesin ilma oli ihan ylitsepääsemättömän trooppinen. Ravattiin suora tienpätkä ja käytiin vielä tsekkaamassa rantakin. Tallille päin käveltiin, käytiin myös toisella tienpätkällä kääntymässä ja suunnattiinkin takaisin tallille. Punkero pääsikin pesulle, tamma oli ihan hiestä märkä.

Tänään olikin tosiaan Aira Toivolan ratsastuspilates, mistä postausta sitten ensi viikon puolella! Siihen postaukseen mulla on jopa ihan nykyaikaisia materiaaleja, kun saatiin Jenni kameran taakse kuvaushommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti