lauantai 5. elokuuta 2017

Päätöntä sähellystä

Kuvat (c) Sanna! Onnistuin itse olemaan jotenkin tosi epäedustava läpi päivän, eli näitä ei nyt montaa tähän postaukseen päässyt.
Olen hiljalleen itsekin jo sekaisin näiden mun "normaalisti" jatkuneiden talleilujen kanssa, kun päivät ovat vaihdelleet kuitenkin enemmän kuin laki sallii.. Viime viikolla tosiaan kävin vain perjantaina ratsastamassa, kun taas tällä viikolla kävin ensimmäisen kerran Pokkista liikuttamassa jo torstaina. Sunnuntaina jatkan tosiaan ihan tuttuun tapaan taas, ensiviikon alkupuoliskoa pitää vielä katsella, jos vaikka silloin vielä ehtisi käymään ennen koulujen alkua. Koulujen alusta jatkuvat kuitenkin mun ratsastelut aina sunnuntaisin.

Tällä kertaa Sannakin oli pitkästä matkassa mukana, mun ratsastuksen ajan suurimmaksi osaksi kameran takana. Haettiinkin ensin Prins kolmestaan, että Sanni pääsisi oikaisemaan tammalaitumen kautta nyt, kun meitä oli siinä kaksi häätämässä tammoja pois. Nopeasti saatiin hepat valmiiksi ja siirryttiin maneesiin. Innostuttiin Sannin kanssa vielä pitämään pieni heppojen vaihto -tuokio tuon ratsastuksen aikana, mutta ensimmäisenä kiipesin kuitenkin itse Pokkiksen kyytiin. 

Mie en ollut suunnitellut mitään kummempia tekemisiä tälle kerralle, joten päädyttiin vain hölköttelemään rennommin. Pokkiksen kanssa olen nyt jopa löytänyt tällä hetkellä toimivalta tuntuvan tavan verkata. Alkukäyntien jälkeen ravaillaan pitkällä ohjalla muutama kierros molempiin suuntiin, minkä jälkeen alan ratsastamaan ponia enemmän. Tälläkin kertaa toimittiin noin, ja keikuin vielä alkuravit jossain ihan omantyylisessä kevyessä istunnassa, milloin Pokkis tarjoilikin mulle jotain olemassa olematonta issikkaravuri-ravia.


Käynnissä touhuiltiin jälleen hetki väistöjen parissa. Pokkiksella oli väistöissä vähän sama moodi kuin edelliselläkin kerralla: pohkeista mentiin eteen ja raipalla ei saanut koskea ilman, että hypähdettiin eteenpäin. Jotain kautta saatiin kuitenkin muutamat väistöpätkät sujumaan ja siirryttiin tölttiin.

Tölttiä en juurikaan ratsastanut tälläkään kerralla, tehtiin muutamia ympyröitä, minkä jälkeen annoin Pokkiksen nostaa laukan, kun tamma itse oli menossa. Laukka pyöri jälleen ihan tosi kivasti, tehtiin muutamat ympyrät ja mentiin reippaammin eteen. Vasenta laukkaa en tällä kertaa saanut ollenkaan nousemaan, mutta sitä tosiaan ruvetaan nyt syksyllä treenaamaan ihan kunnolla.

Laukkojen jälkeen päästin Sannan kiipeämään ponin kyytiin ja neuvoin Sannaa ratsastuksen ajan, minkä jälkeen pääsinkin itse jo hyppäämään Prinsin kyytiin. Oltiin siis Sannin kanssa pläänätty pieni heppojen vaihto tuohon, Sanni oli vielä jättänyt satulankin matkasta, joten ilman satulaa Prinsin kyytiin päädyin. Ensin nauroin, että enhän mä täällä kyydissä kestä, mutta hetken ravailtuani alkoi fiilis selässä kestämisestä vahvistua. Se ravikaan ei ollut niin paha kuin muistelin! Laukkaa otin pikkupätkät oikeaan kierrokseen, joiden jälkeen hetki ravailtiin ja päästin Sannin takaisin kyytiin. Tuon ajan Sanni oli siis ratsastanut Pokkiksella, heillä näytti ihan hyvin sujuvan, kuten myös Sannalla ja Punkerolla! Prinsistä miulle ei oikeastaan kummempia fiiliksiä jäänyt, mutta oli kyllä kiva testata Pinstuakin pitkästä aikaa!

Loppuajaksi otin Pokkikselta satulan pois. Sanni olikin jotenkin villinnyt Pokkista ja ensin ravissa tamma vähän juoksi, mutta lopulta saatiin se energia liikkeeseen oikealla tavalla ja Pokkis tuntui aika kivalta. Otettiin vielä ympyrällä pätkä laukkaakin, minkä jälkeen hölkkäiltiin rennosti maneesia ympäri pari kierrosta.


Loppukäyntien aikana vaan sähellettiin ja lopulta mie lähdin metsästämään saappaita jalkaan. Se ei sitten mennytkään ihan niin kuin strömsöössä, koska huopa lähti valumaan ja mulla oli huono ote ponin kaulasta.. Voitte vaan arvata miten paljon miuta nauratti, kun löysin itseni maan tasalta.

Siitä otettiin tavarat kantoon ja lähdettiinkin kohti tallia. Sain Pokkiksen aika nopeasti palautettua laitumelle huuhtelun ja juottamisen jälkeen, minkä jälkeen kävin hakemassa Sannille Rjupan. Sanna ja Sanni siis ratsastivat vielä Hessun ja Rjupan, mie niitä kuvailin.

Huomenna hypätään Sannin kanssa, saadaan Heidi meille kuvaajan hommiin! Katsellaan, jos on fiilistä, niin voisin kuvailla vaikka vähän tallivideota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti