lauantai 23. syyskuuta 2017

Kaksi Pokkista yhdessä postauksessa

..ja luovuus huipussaan otsikoinnin kanssa.

kuvat (c) Heidi! En ehtinyt tuon toisen kerran kuvia muokkaamaan vielä, joten julkaisen niitä, jos en joskus kuvaajaa mukaan saa!
10.9 jatkettiin taas Pokkiksen kanssa. Matkassa mukana kuskin ja talliseuran hommissa oli Krista, seurasta (ja kuvista, niitä tosiaan jossain tulevassa postauksessa)!

Alkukäynneillä käytiin rantatiellä, kun sade loppui kivasti juuri siinä meidän ollessa valmiita. Käynnissä tein vähän pysähdyksiä pelkällä istunnalla. Poni toimi tosi kivasti! Voltteja tehtiin myös kulmiin ja muuallekin, pienten alkujäykkyyksien jälkeen tamma alkoi asettumaan ja taipumaan paremminkin. Vaikka ponilla olikin energiaa, saatiin se kerrankin käyttöön oikeassa asiassa!

Töltissä tein vaan erilaisia ympyröitä ja kiemuroita, tavoitteena pitää oma käsi rentona ja saada ponille takaosaa mukaan hommaan. Muutamat pätkät väistätin myös takaosaa päädyissä, joissa poni toimi oikein kivasti. Pari kertaa olin itse liian rentona kyydissä ja tipahdettiinkin raville, siihen omaan rentouteen kun on nyt niin monella kertaa keskitytty, niin tuppaan välillä olemaan liian rentona.. Töltissä saatiin kyllä välillä tosi kivojakin pätkiä, vaikka välillä menikin sitten sinne etujalkojen rullaamisen puolelle.

Laukat otin tölttien jälkeen, tein vaan nostoja ja siirtymiä. Vuorotellen nostin laukkaa käynnistä, töltistä ja ravista, samoihin myös hidastelin. Laukka-käynti -siirtymätkin sujuivat aika kivasti! Nyt myös ravi tuli laukan jälkeen aika hyvin, ilman tölttiaskeleita. Ten myös muutamat ympyrät niin, että puolikkaan ympyrän jälkeen hidastin toiseen askellajiin. Laukka itsessään pyöri hyvin ja vauhtia varsinkin alkuun riitti!

Loppupuolella menin vielä hetken ravia ilman jalustimia erilaisilla kaarilla taivutellen ponia. Ihan ok ravia tuli, muutamat lisäyksetkin testattiin! Sujuu nykyisin tuo istuminen siinäkin suhteessa paremmin, että lisäyksissä kestetään oikeassa askellajissa.. Ihan lopuksi vielä keventelin muutamat kierrokset molempiin suuntiin, minkä jälkeen hidastelin käyntiin. Loppukäynneille lähdettiin myös rantatielle.

ohjat kädessä ja ilme hallussa
17.9, päivää ennen meidän vuosipäivää, vaan höntsäiltiin. Heidi ja Veera olivat tallilla samaan aikaan, kun Heidi liikutti ja hoiti Eydiksen, ja ehti vielä mun ratsastuksen loppupuoliskon kuvata! Ponin hoitamiseen meni poikkeuksellisen kauan aikaa, harjailin ja rapsuttelin Pokkista jotenkin tavallista enemmin..

Tällä kertaa käytiinkin alkukäynneillä ponin kanssa ihan kahdestaan. Taisi olla itseasiassa ihan ensimmäinen kerta, kun ollaan ponin kanssa täysin kahdestaan tallipihan ulkopuolella, jo oli aikakin. Pokkis oli ihan tosi nätisti, vaikkei kaveria matkassa ollutkaan, eikä edes kyttäillyt metsästä kuuluvia ääniä.

Kentällä aloitin muutaman ravikierroksen jälkeen käynnissä työskennellen. Tehtiin avoja, väistöjä, pysähdyksiä, voltteja, etuosakäännöksiä.. Tosi monipuolisesti kaikkea! Avoissa tuli ihan ok pätkää aidan avustuksella, muutamat pätkät tultiin myös ilman. Meni yllättävän hyvin, siitä on kuitenkin aikaa kun mä olen ponin kanssa niitä tehnyt. Etuosakäännöksiä tehtiin aluksi kulmiin, mitkä sujuivat ihan hyvin, yhdessä kulmassa poni yritti pari kertaa kuskata ulkopohjetta vasten. Muuten sujui, joten tehtiinkin muutamat ihan keskemmällä kenttää niin, että käännyttiin pituushalkaisijalle ja siitä etuosakäännöksellä pyörähdettiin ympäri, niin, että päästiin palaamaan oikein päin takaisin uralle. Poni suoritti tuon ne muutamat kerrat ihan ilman ongelmia!

Käyntityöskentelyn jälkeen otin muutamat tölttikierrokset juurikaan askellajia sen enempää ratsastamatta. Tällä kertaa olin ajatellut keskittyä työstämään ponia enimmäkseen käynnissä ja laukassa, joten siinä suunnitelmassa pitäydyttiin. Ennen laukkoja otettiin kuitenkin tosiaan muutamat kierrokset tölttiä ja ravia siihen pohjalle, minkä jälkeen pidettiin vielä käyntitauko.

Alkuun tehtiin ihan vaan laukannostoja, ensin töltistä ja ravista, mutta lopulta myös käynnistä. Pokkis nosti joka askellajista ihan tosi hyvin ja laukkakin oli ihan super hyvää! Siirtymiä takaisinpäin tehtiin myös jokaiseen askellajiin, myös käyntiin onnistui tosi kivasti! Tuli ihan vaan muutama tölttiaskel siihen väliin, mikä on jo meiltä aika hyvin. Laukassa tein myös vähän ympyröitä, pari pätkää menin itse kevyemmässä istunnassa pidemmällä ohjalla. Nostoja otin myös suoraan väistöistä ja pari kertaa pysähdyksestä. Poni toimi ihan super kivasti! Vasenta laukkaakin saatiin muutamat (ja voimattomat) pätkät ihan suoralla uralla.

Laukkojen jälkeen pyörin ponin kanssa hetken kolmikaarisella ravissa. Pokkis oikoi kaaret jotenkin tosi ahkerasti ja helposti, joten asetuksiin ja taivutuksiin keskittyminen tällä kertaa vähän jäi, kun yritin saada ponin sinne asti mihin piti. Ihan ok ravia ainakin tuli! Loppuun jatkoin vielä hetken kevennellen molempiin suuntiin ympyröillä ja loppukäynneille lähdettiin kiertämään pihaa.


Huomenna käyn taas ihan normaalisti Pokkiksella, näillä näkymin ketään kuvaajaa ei ole, eli noita alkukuun kuvia siihen postaukseen julkaisen. Yritän saada sen kirjoitettua ennen, kun lähden reissuun! Ensi sunnuntai jääkin välistä mun reissatessa Lontoossa, mistä teen varmaan samanlaisen postauksen, mitä Ruotsin reissusta, itselleni muistoksi vaan. Blogi tosiaan pääsee helposti nyt laahaamaan, kuten olen jo noin tuhat kertaa sanonut, ottaa koulu sen oman aikansa. Saa nähdä, millainen blogin tulevaisuus tulee olemaan..

2 kommenttia: