tiistai 26. syyskuuta 2017

Tahmeaa laukkaa

Muutama kuva kuukauden takaa, (c) Elli!
Sunnuntaina talleiltiin pitkästä aikaa Sannin kanssa samaan aikaan! Sanni oli jo maastoillut Prinsin kanssaja liikutti Framin mun kanssa samaan aikaan, joten oli jo tallilla miun saapuessa. Mie meninkin auttelemaan alkuun Sannia ja hänen siskoaan pihattojen siivouksessa, mikä olikin aika tapahtumarikasta hommaa (kottarit jumissa pariin kertaan mudassa ja vesiletkun väärällä puolen, vesisaavin siirtäminen oli oma työmaansa..) mutta siitä selvittiin ja pääsin lopulta nappaamaan Pokkiksen pihatosta.

Tavoite oli olla nopea, ja kerrankin me oltiin, miettikää, Sannin kanssa etuajassa aikataulusta! Oltiin jo kymmenen minuuttia alkuperäistä tavoitetta aiemmin valmiita, mikä lopulta olikin ihan hyvä juttu. Olisi muuten tullut loppupuoliskolla tallireissua vähän kiire.

Alkukäyntien ja perinteisten ravikierrosten jälkeen otinkin tällä kertaa ihan nopeat käyntityöskentelyt, kun siirryttiin jo tölttiin. Töltissä tein vähän kaikenlaisia kiemuroita ja ympyröitä yrittäen asettaa ja taivuttaa ponia, tamma asettuikin ihan kivasti. Tavoitteena oli myös saada takaosa vähän aktiivisemmaksi väistättämällä takajalkoja pätkittäin ympyröillä ja päädyissä, joiden kautta poni tulikin pätkittäin ihan kivaksi.

Ravit otettiin tällä kertaa kahdeksikolla ja tölttisiirtymien kera. Toinen puoli kahdeksikosta tehtiin töltissä ja toinen ravissa. Siirtymät onnistuivat tosi kivasti ilman ongelmia kumpaankin askellajiin! Ravissa poni oli ihan ok myös!


Pidettiin pieni käyntitauko, minkä jälkeen otin ensin parit pätkät laukkaa kevyemmässä istunnassa ja nostot ravista. Laukassa poni oli hieman tahmea, ja varsinkin alussa sain olla tosi paljon muistuttamassa eteenpäin liikkumisesta.. Vasenta napattiin pätkä, minkä jälkeen vaihdettiin oikeaan, mihin sujui jo paremmin. Muutaman pätkän jälkeen alkoi vauhdinkin kanssa sujua ja lisäsin hommaan ympyröitä myös. Siirtymillä kuitenkin aika paljon pelasin, ja touhuiltiinkin aika paljon käynti-laukka-käynti -siirtymien parissa. Lopulta Pokkis oli ihan hyvä, mulle jäi hyvä fiilis!

Loppuun ravailtiin pitkällä ohjalla ponin tahtiin. Pokkis venytti kivasti ja siihen olikin hyvä lopettaa. Loppukäynneille lähdettiin kiertämään pieni lenkki metsässä ja talliin tultuamme kevennettiin heppojen varustusta. Siitä lähdettiin vielä taluttaen rantatielle, sieltä palattuamme saatiinkin nopeasti hepat takaisin pihalle.

Tulevana sunnuntaina talleilut jäävät tosiaan välistä, koska mä suuntaan huomenna ulkomaille. Viikon päästä sitten taas jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti