lauantai 28. lokakuuta 2017

Kuuliainen lehmäponi

kuvat (c) Siru
Sunnuntaina mun ensimmäisenä ratsuna toimi tosiaan Frami, mistä lisää edellisessä postauksessa! Framin liikutuksen jälkeen suuntasin tammatarhaan Pokkista hakemaan. Punkeron puunauksessa kestikin astetta kauemmin, onneksi ponissa on vain muutama valkoinen kohta.. Osanotot kaikille vaalean hevosen omistaville näinä kura-aikoina! Eipä siitä puhdasta missään vaiheessa tullut, yllättävää. Sanni otti Prinsin samaan aikaan, ja kun lopulta saatiin hepat valmiiksi, lähdettiin maneesia kohti.

Siru laitteli meille muutaman puomin, mitä ravijutuissa hyödynnettiin. Käynnissä aloin kuitenkin tekemään vähän väistöjä ja etuosakäännöksiä. Nuo sujuvatkin Pokkiksen kanssa nykyään aika kivasti! Pari vuotta taaksepäin leiriltä muistan, kun etuosakäännökset eivät sujuneet ollenkaan, mutta nyt poni oikein nätisti nekin suoritti.


Jatkettiin töltissä. Innostuin tekemään töltti-pysähdys-töltti -siirtymät päädyissä, pitkillä sivuilla parhaani mukaan yritin lisätä tölttiä. Pysähdykset alkoivat sujua hetken touhuilun jälkeen, ja menoa vielä helpotti, kun Siru mulle hoki, että pysähdyksessäkin ne pohkeet täytyy pitää kiinni.

Ravissa tulin muutamaan kertaan maapuomit, mitkä myöhemmin korotettiin samalla tavalla, kuin edelliskerralla. Vähän oli ongelmaa välin kanssa, mutta Siru korjasi sen meille nopeasti paremmaksi. Puomit tultiin pariin kertaan kummastakin suunnasta ja niiden ohella tein muutamat ympyrät ja voltit toisella pitkällä sivulla. Pidettiin pieni käyntitauko, kun Siru korotteli puomit toisista päistä.


Korotettujen puomien kanssa samaan tehtävään otin myös laukat. Tällä kertaa aika yksinkertaisesti mentiin, puomit ravissa, päädystä laukka, toinen pitkä sivu laukassa, ja A-päädyssä siirtymä raviin. Puomeille päästiin suurimmaksi osaksi ihan hyvin, laukannostotkin sujuivat oikeaan kierrokseen oikein nätisti ja hyviä nostoja tuli! Vasenta laukkaakin saatiin parit ihan kivat pätkät!

Miun otettua laukat pääsi Sirukin ponin kyytiin! Hän saikin hoitaa loppuverkkailun, mie parhaani mukaan neuvoin hepan asetusten kanssa ja räpsin vähän kuvia. Hyvältä näytti, kuulema Pokkis yllätti positiivisesti!

Omasta ratsastuksesta vielä sen verran, että yllättävän kiltisti ja kuuliaisesti Pokkis teki kaiken etuosakäännöksistä vasempaan laukkaan. Tosi hyvä fiilis jäi, poni oli jälleen ihan super!

Loppuun käytiin rantatiellä kävelemässä. Mulle tulikin vähän kiire ponin hoitaessa, ja ennätysvauhdissa, silti huolellisesti, onnistuin hoitamaan Pokkiksen pois! Huomenna jatketaankin Viivin silmän alla! Myös Framin kanssa käyn kävelemässä, vielä en ole tarkempia suunnitelmia tehnyt tuon ikijunnun kanssa touhuiluille.


Ihmeen tiivistetty ratsastuspostaus näin minun käsialalla, faktana se, etten oikeastaan muista paljoa sunnuntain ratsastukselta. Koko loma oli osaltani aika täynnä menoja, enkä tätä siksi ehtinyt aiemmin kirjoittelemaankaan. Maanantaina olisikin sitten aika palata koulun penkille, heti tiistaina jo isomman projektin kanssa luokan eteen.. Onneksi ei ole enää kauaa jouluun!

Miten teidän syyslomat sujuivat?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Itsekkin issikkaihmisenä, näitä tuntipostauksia issikoista on niin kiva lukea, ja saa ideoita omaankin ratsastukseen. :)

    viisiaskellajia.blogspot.fi

    VastaaPoista