torstai 12. lokakuuta 2017

Poni osaa yllättää

Lontoon matkalta palattuani lähti arki rullaamaan aika normaalisti, lukuun ottamatta läpi viikon jatkunutta väsymystä. Muutamia vastoinkäymisiä tuli tosin heti reissun jälkeen ja viimeisen kahden viikon aikana olenkin kärsinyt kaksi kynsivallintulehdusta (toisen vielä siellä matkalla) ja toiseen söin antibiootit. Molempina keskiviikkoina kävin normaalisti kuvaamassa jatkoporukan tuntia, ja toisella kerralla Ofeliaa hakiessani onnistuin kaatumaan pihatossa. Siitä sitten vasen olkavarsi ja polvi olivatkin mukavan kipeät seuraavana päivänä! En tiedä, tuliko tuosta kaatumisesta nyt joku tapa, kun eilen onnistuin rönyämään hypätessäni märälle ruoholle.. Hyvin lähti tämäkin kuukausi käyntiin! Mitkään tapahtumista eivät kuitenkaan estänyt mua menemästä sunnuntaina tallille.

tällä kerralla miltä nää kuvat on, piti poni pitkän itsensä tuijottelutuokion (c) Krista
Viime ratsastuspostauksessa valittelin ponin tahmeaa laukkaa. Poni oli tasaisen hidas alkuun, mutta innostuessaan liikkui oikein kivasti. Kuvaajaa ei matkassa ollut, joten nämä kuvat aikaisemmin syksyllä otettuja.

Oona oli ehdottanut miulle tehtäväksi temponvaihteluita ja siirtymiä, joten niitä myös tehtiin, enemmän kuitenkin temponvaihteluita. Alkuun tein käynnissä kuitenkin ihan vähän väistöjäkin, ne ovat jotenkin sujahtaneet meidän "perus"verkkaan. Väistöt suoritettiinkin tällä kertaa useiden suunnanvaihtojen kanssa, tulin väistöt täyskaarron yhteydessä. Käynnissä myös säätelin askelen pituutta aika pitkälti istunnan avulla, ja ainakin käynti lyheni ihan kivasti!

Töltissä jatkettiin ensin nopeilla siirtymillä niin, että yhdestä kahteen kirjainväliä tölttiä ja saman verran käyntiä. Siirtymät sujuivat ihan kivasti tölttiin sekä käyntiin, ja jatkoinkin ratsastusta ihan vaan töltissä temponvaihteluilla ja ympyröillä. Ympyröillä sain ponin ihan hyvin asettumaan ja taipumaan, temponlisäyksetkin sujuivat kivasti ilman laukkaan tippumista! Eipä se töltin laatu ehkä mitään parasta ollut, mutta pääasia, ettei laukkaan tipahdettu. Hidastukset sujuivat myös ihan kivasti, mutta muutaman kerran hidastuksen jälkeen tipahdettiinkin käyntiin.


Tölttien jälkeen otettiin laukkaa. Laukassa keskityin myös temponmuutteluihin, pitkillä sivuilla ratsastin eteen ja päädyissä otin kiinni. Lisäykset eivät olleet mikään ongelma! Enemmin mä olinkin alusta lähtien huolissani niistä lyhyemmän laukan osioista (olipa taas jotenkin vaikeasti ilmaistu, anteeksi). Poni kuitenkin yllätti ja suoritti myös lyhennykset kivasti, ja silti eteni oikeasti ihan näppärästi lyhyemmässä laukassa. Kieltämättä pääsi poni yllättämään, ajattelin, ettei se noin hyvin suoriutuisi! Vasenta laukkaa hain vaan muutamat pätkät ja ihan ok pätkät saatiinkin. Joskus jää tuo vasen laukka tosi voimattomaksi, mutta tällä kertaa saatiin ihan hyvin etenevät pätkät.

Loppuun ravailin hetken kahdella isolla ympyrällä ympyrää vaihtaen, eli kahdeksikkona tätä tultiin. Siinä hain vielä asetuksia ja taivutuksia molempiin suuntiin, minkä jälkeen ravissa tehtiin vielä muutamat lisäykset lävistäjällä. Vähän poni lähti juoksemaan, mutta saatiin yksi ihan ok lisäys. Siitä jatkettiin vielä rennommin pidemmällä ohjalla molempiin suuntiin hetki ravia, mistä hidastelin käyntiin. Loppukäynneille lähdettiinkin ulos maneesia kiertämään, kun ei mua itseäni napannut yhtään maneesissa kävellä.

hyvin sujuu näköjään kuskilta sekä ponilta silmät kiinnikin meno
Tallin puolelle päästyämme heitin ensimmäistä kertaa tänä syksynä ponille kaulakappaleellisen loimen, minkä jälkeen vapautin Punkeron pihattoon. Samalla kävin vielä Roosan pyynnöstä laittamassa Fidlalle ötökkäloimen päälle sadeloimen, minkä jälkeen pääsinkin jo kohti kotia. Yllättävän nopeasti selvisin, vajaa kaksi tuntia mulla taisi talliosuuteen mennä!

Sunnuntailta saan vihdoin kuvia, koska pitkästä aikaa suoritan talleilut Jennin ja Heidin kanssa! Ehkä otetaan jotain syksyisiä kuvia ponin kanssa, jos saisin vaikka niiden avulla vihdoin blogin ulkoasunkin vaihtoon..

Miten teidän lokakuu on lähtenyt käyntiin?

4 kommenttia:

 1. Issikkablogeista on aina niin kiva lukea tuntipostauksia, kun voi jotenkin samaistua miltä issikalla ratsastaminen ”tuntuu” :D Erittäin kiva postaus siis, kirjotat tosi hyvin! En oo paljoa tätä blogia lueskellut, mutta tämän jälkeen varmaan täytyy. Temponvaihtelut on muuten ihan yks mun lempitehtävistä ratsailta. En tiiä miks, jotenkin vaan tykkään tehä niitä.

  Mun lokakuu on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Tulevana sunnuntaina on harkkakisat tuolla tallilla missä käyn (iso-tuomisto, annikan talli, en tiiä sytyttääkö). Ne jänskättää jo vähän mut sillen hyvällä tavalla. Ootan myös tuleva syyslomaa innolla. Taidan olla tulossa vähän kipeeksi, mutta toivottavasti selvittäis ilman flunssaa. Ootan myös tulevia ratsastuksia, mutta koulukiireitä en niinkään..!

  viisiaskellajia.blospot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, issikkablogeja on kyllä siitä puolesta kiva lukea! Mä vietin kyllä myös vuoden kolmikäyntisten parissa, eli sinäänsä ei samaistumisen vaikeuden tuskaa(?:D) tuota muidenkaan blogien lukeminen! Kiva, jos tykkäsit postauksesta!:)

   Kiva, että sun kuukausi on sujunut hyvin. Pääsispä itsekin kisoihin! Kyllä toi Iso-Tuomiston talli sytyttää, Annika on tainnut joskus Päivölässäkin käydä kurssittamassa, harmi, etten siihen päässyt osallistumaan.. Vissiin myös Päivölän porukkaa joskus sielläkin käynyt!

   Hyvää tulevaa syyslomaa sulle, toivottavasti pysyt terveenä!:)

   Poista
 2. En ole sinun blogia kauhiasti ennen lukenutkaan, mutta tykkäsin kovasti! Kirjoitat tosi kivasti ja sujuvasti ja sait uuden lukijan vielä kaiken lisäksi.

  Mun lokakuu on pyörähtänyt oikein mukavasti käyntiin, oon säästynyt kaiken maailman syysflunssilta ja muilta. Vuokraponin kanssa on sujunut myös nyt lokakuussa kivasti, samoin kuin muutkin tunnit!

  www.ninnujaviivi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! Sun blogiin eksyin itsekin jo pari päivää sitten.:)

   Kiva kuulla, että sulla menee hyvin heppailuissa. Toivottavasti onnistut välttämään tuon syysflunssan, itse sen kärsin jo kuukausi sitten.. Paljoa ei olisi varaa olla koulusta pois, kun lukiossa sen verran tiukka aikataulu etenemisen suhteen on..

   Poista