perjantai 17. marraskuuta 2017

Onnea onnistumisista

Vanhat kuvat Framista, (c) Siru!
Kestipä taas kauan, että ehdin tänne blogin pariin. Ensimmäinen viikko uutta jaksoa takana, ja voin sanoa, että ei ainakaan ole vapaa-ajan tekemisestä puutetta! Tästä jaksosta kun löytyy muun muassa kaksi biologian kurssia ja uskonnon maailmanuskontojen kurssi. En kuitenkaan valita - jos valitan, niin vaan matikasta, koska se tuntuu tappavalta jo nyt.

Kuitenkin ennen kolmannen jakson stressi- ja kiireräjähdystä ehdin talleilla sunnuntaina. Oltiin Sannin kanssa sovittu, että mennään samaan aikaan, joten kuvia ei tällä kertaa ole. Asia korjaantuu kuitenkin sunnuntaina, kun Heidi liittyy talliseuraan!

Ensimmäiseksi ratsukseni sunnuntaina pääsi pikkuinen Frami. Tällä kertaa omistaja tulikin maneesiin katselemaan hepan liikettä! Alussa kävellessä juttelinkin omistajan kanssa, minkä jälkeen otin muutamat pysähdykset, voltit ja väistöt käynnissä. Koska omistajalla ei kauaa ollut aikaa olla katsella, pyysi hän miuta aika pian ottamaan ravia, että ehtisi ravinkin nähdä.


Tällä kertaa otettiinkin jo edelliskertaa enemmän ravia! Omistaja pyysi myös kokeilla ravata päädyt, mikä onnistui hyvin - ruuna ravasi kiltisti ja tuntui ihan hyvältä. Olin itse kieltämättä aika hukassa kyydissä pätkittäin. Mielestäni onnistuin kuitenkin hyvin korjaamaan muutamat tapahtuneet tölttiin tipahtamiset. Kerran poni yritti myös valahtaa laukalle, mutta siitä sain kuintekin hepan helposti takaisin raviin. Frami tuntui tosi kivalta ja ihan hyvältä!

Käynnissä tein vielä vähän siksakväistöjä keskihalkaisijalla - sujui kivasti, mutta välillä takaosa otti ja unohtui matkasta. Hyviä pätkiäkin tuli ja hyvin saatiin korjattua nuo takaosan unohtumiset. Käynnissä tein myös vähän lisäyksiä ja lyhennyksiä, heppa toimi kivasti. Läpi ratsastuksen heppa tuntui kuitenkin ihan superkivalta ja sain Framin jo paremmin pysymään ylempänä!

maaliskuulta, (c) Heidi
Seuraava ratsu olikin luonnollisesti Pokkis. Pokkis, jolla sitä energiaa tuntui tällä kertaa hieman olevan. Pokkis, joka käytti sen energian kerrankin oikeaan asiaan! Poni oli jälleen kuorruttanut itsensä mudalla, mikä onneksi irtosi harjatessa. Tällä kertaa Sannia ei tarvinnut odotella, joten päästiin maneesiin heti minun ollessa valmis!

Alkukäyntien jälkeen aloitinkin tölttijutuilla. Innostuin aika paljon säätelemään tölttiä, lisäykset Pokkis teki ihan superisti! Hidastuksetkin sujuivat hyvin istunnalla ilman käyntiin tipahtamista, ja sain tölttiä hyvin ratsastettua muutenkin. Muutaman kerran päädyissä otin ponin käyntiin asti, pääty mentiin takaosaa väistättämällä. Siitä suoraan väistöstä tölttiin ja takaosa mukaan. Pokkis oli molempiin suuntiin ihan super!

helmikuulta (c) Sanna
Tölttien jälkeen otin laukat. Nostoja otin vähän milloin mistäkin askellajista, siirtymät alaspäin mihin tahansa askellajiin sujuivat kivasti. Poni tuli laukasta tosi kivasti takaisin - varsinkin käyntisiirtymät yllättivät minut ihan huolella! Ensimmäisellä siirtymällä tultiin ihan suoraan käyntiin, ilman yhtään käyntiaskelta! Pakko todeta, että hämmennyin hieman.. Muutamat ympyrätkin tein laukassa. Vasenta otin ihan vaan hyvin pyörivät pätkät ponia enempää kiusaamatta. Otettiin kerran myös laukkakisa Sannia ja Prinsiä vastaan. Siinä Pokkis oikein syttyi ja voitettiin!

Loppuun työstin ponia vielä ravissa. Jäin itse hetken keventelyn jälkeen istumaan harjoitusraviin ja pyörittelin Pokkista aika paljon kahdeksikolla ja ympyröillä. Poni tuli hiljalleen ravissakin ihan super hyväksi! Tamma tarjoili hyvää ravia, asettui ja taipui hyvin, ja tuntui kaikin puolin kivalta! Suuntaa vaihdettiin ravilävistäjällä lisäyksen kera. Pokkis ei edes tarjoillut laukkaa, vaan porskutti lävistäjän kiltisti ravissa, lisäyskin onnistui! Toiseen suuntaan poni oli myös ihan super! Loppukäynnit talutin maasta, oli tuo ratsastus ollut Pokkiksellekin aika rankka.

Mulle ei oikeasti jäänyt mitään valitettavaa tuosta ratsastuskerrasta. On se vaan ihan super poni, rakastan.♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti