perjantai 3. marraskuuta 2017

Valvovan silmän alla

kuvista kiitokset Viiville!
Sunnuntaina saatiinkin ponin kanssa koutsausta leiriporukasta tutun Viivin toimesta. Mä menin tallille jo yhdeksitoista ja aloin laittelemaan Pokkista kuntoon. Ihanan mutakuorrutteen poni olikin kerännyt päällensä, joten harjauksessa menikin hetki.. Viivi tuli, kun Pokkis oli suitsia vaille valmis, ja lähdettiinkin maneesiin ponin ollessa valmis.

Verkkailin itsenäisesti, kun itse tiedän, millä verkkajutuilla poni lähtee toimimaan. Käynnissä pyörin hetken päädyssä ympyrällä asetellen sisään ja ulos, sekä pätkittäin väistättäen takaosaa. Pariin kertaan muutin ympyrän neliöksi, jolloin kulmat tein etuosakäännöksellä, ja saatettiin tulla muutama väistöaskelkin vielä sen jälkeen. Pokkis oli varsinkin etuosakäännöksissä ihan kivan tuntuinen! 

Töltissä tein vaan ympyröitä vähän sinne tänne muutamien lisäysten ohella. Pätkittäin Pokkis oli ihan hyvä, tuntui ainakin ihan reippaalta. Ravit taisin ottaa aika samalla linjalla töltin kanssa, minkä jälkeen pidettiin pieni kävelytauko.


Laukkaa otin vaan pätkät molempiin suuntiin, ensin muutamat nostot oikeaan kierrokseen. Pokkis nosti ihan hyvin, mutta tuntui taas laukassa hieman tahmealta.. Vasempaan kierrokseenkin saatiin pieni pätkä myötälaukkaa, minkä jälkeen otin vielä noston oikeaan.

Jatkettiin Viivin väistötehtävällä käynnissä. Pitkän sivun alkuun tuli tehdä voltti, minkä jälkeen väistöä keskihalkaisijalle. Pokkiksen kanssa vähän sovellettiin väistön kanssa, eikä menty ihan keskihalkaisijalle asti. Väistön jälkeen suoristus, vähän matkaa eteenpäin, ja voltti uralle päin. Tuon voltin jälkeen olisi voinut tehdä voltin vielä keskelle kahdeksikkotyylillä, mutta me tyydyttiin tuohon yhteen volttiin.


Pokkis väisti ihan kivasti. Pidemmän päälle alkoi tosin vaikuttaa, että samaan aikaan sivulle ja eteen liikkuminen vaati ihan liikaa aivotyötä, ja muutamaan kertaan tammalle iski "onks pakko" -fiiliskin päälle. Nuo kaikki kuitenkin jotenkin selvitettiin. Vasempaan kierrokseen haasteita oli alkuun vähän enemmän, poni vaikutti siltä, ettei vaan huvittanut. Muutaman väistöaskeleen jälkeen käännyttiinkin oikeaan kierrokseen, ja otin vielä pätkät laukkaa. Tässä kohtaa tamma tuntui laukassakin jo paljon paremmalta, kun se oli vielä paremmin vertynyt!

Muutamat tosi loivat väistöpätkät tehtiin myös töltissä, minkä jälkeen annoin ponin tipahtaa raviin. Hetken ravailin ympyröillä, minkä jälkeen poni sai vielä venyttää pidemmällä ohjalla. Loppuun kävelin hetken selästä käsin, pari kierrosta talutin myös maasta.

Pokkiksen jälkeen mun ratsastettavaksi pääsi vielä Frami. Viivi lähti tässä välissä, kiitos vielä seurasta ja koutsailuista! Framin kanssa köpsyteltiin maneesissa saman väistötehtävän parissa. Ruunalla oli aika kiireinen, mutta ihan hyvin malttoi keskittyä pyyntöihini. Kivasti meni, eipä tuosta ratsastuksesta oikein kummempaa sanottavaa ole.


4 kommenttia:

 1. Aika lyhyt, mutt hyvä postaus. Jaksoi ainakin lukea hyvin loppuun asti! Oon varmaan sanonut tänkin jo miljoona kertaa, mutta sun postauksia on aina niin kiva lukea, kun issikoista puhutaan :)

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä kieltämättä jäi vähän lyhyeksi, koulu pääsi painamaan taas päälle sen verran, etten ehtinyt kirjoittamaan kuin lähes viikon päästä -> eihän siitä ratsastuksesta enää paljoa muista.:D

   Kiva kuulla, ihanaa että oon sunkin issikkablogin löytänyt! Yhdessä vaiheessa näitä tuntui olevan niin harvassa..

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, vaikka jäikin hiukan lyhyeksi, mutta mielestäni tähän oltiin juuri sopivasti saatu kaikki asiat tiivistettyä! Tosi kivoja kuvia oot saanut ja varmasti on ollut kiva päästä valvovan silmän alle.

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sitä osaa jotenkin nauttia siitä koutsauksesta paljon enemmän, kun viikottain ei tunnille pääse.. Onneksi on näitä kavereita, ketkä tulevat mielellään niistä virheistä karjumaan.:D

   Poista