lauantai 16. joulukuuta 2017

Marjakki kasassa!

kuvista kiitokset Sirulle!
Sunnuntaina oltiin pitkästä aikaa Marjakkiporukalla talleilemassa! Liikutettaviksi itselleni napsahti taas Pokkiksen lisäksi Frami, jonka kanssa päädyin kuitenkin touhuilemaan maasta käsin. Pakko tähän kohtaan vielä selventää: Marjakki on siis vakkarituntilaisajoilla syntynyt yleisnimi minulle, Sirulle ja Sannille. Jos puhun Marjakin olevan kasassa, meinaan sillä siis tätä meidän porukkaa. Noin meidän porukka on sen verran helposti yhdellä sanalla ilmaistu, joten sitä olen täällä blogissakin käyttänyt.

Ensin otettiin Pokkis ja Prins. Siru otti selvitettäväkseen Pokkiksen hännän, itse hoitelin ponin muuten. Testissä oli myös Horzelta tilattu satulahuopa, mikä omasta mielestäni sopii Pokkikselle aika kivasti!

Pienen kuvausreissun jälkeen päästiin maneesiin. Päädyin pitämään Pokkiksen kanssa aika rennon päivän. Käynnissä tein alkuun normaaliin tyyliin muutamat väistöt ja etuosakäännökset, mitkä sujuivat kumpaankin suuntaan ihan kivasti. Käyntityöskentelyjen osalta jäi homma tällä kertaa aika vähäiseksi, kun innostuttiin esittelemään meidän tölttitaitoja Sirulle.

minä ja lyhyet jalustimet matkaan lähdössä
Töltissä tein satunnaisia ympyröitä, mutta keskityttiin tällä kertaa esittelemään tölttilisäyksiä Sirulle. Pokkis viipotti kyllä menemään sellaista kyytiä, että alkoi itseänikin naurattaa kyydissä. Lisäyksiä tehtiin suuntaa vaihdellen ja tietty välillä menoa myös hidastellen, ympyröitä ja pysähdyksiä menoon mukaan mahduttaen. Pokkis tuntui kuitenkin töltissä ihan kivalta, vaikkei ehkä siltä näyttänytkään. Yhden rullanneen tölttipätkän jälkeen annoin ponin laukata pienen pätkän, minkä jälkeen pidettiin käyntitauko.

Tölttien ja käyntitauon jälkeen oli laukkojen vuoro. Vasemmasta tapeltiin jälleen muutamat pätkät. Ensimmäisellä kerralla nousi heti ensimmäisestä yrityksestä ihan superhyvä, kolmitahtinen vasen laukka. Seuraavaa pätkää odoteltiinkin hetki pidempään, mutta se lopulta saatiin. Siitä oli hyvä vaihtaa suuntaa ponille helpompaan. Laukassa otin vain alkuun muutaman pätkän suoraa uraa, mutta innostuttiin tulemaan myös korotettua puomia pariin kertaan. Itse päädyin myös menemään astetta lyhyemmillä jalustimilla, ja kaksi kertaa tultiin myös se kavaletti pikkasen isompana. Poni oli laukassa ihan kiva ja hauska, meni ainakin lujaa ja päästiin siihen meidän rentoon ja hauskanpito -tavoitteeseen. Kavaletillekin päästiin oikein kivasti ja poni oikein innostui! Otettiin myös laukkakisa Sannia ja Prinsiä vastaan!

Ravailut jäivätkin tällä kertaa taas ratsastuksen loppupuolelle. Tässä kohtaa luovuinkin hetkellisesti kokonaan jalustimista jääden raviin istumaan. Pyörittiin aika paljon katsomonpäädyssä ympyrällä ja muutamat lisäykset otettiin ravissakin, mutta innostuttiin aika lopuksi menemään myös pieni pätkä katrillia Sannin kanssa. Ympyrätuokiolla jouduin tosin kerran miettimään, että mitä askellajia tässä edes mennään. Olin ajatellut jo hetken aikaa, että ravihan se on aavistuksen pidemmästä ohjastakin johtuen, mutta hetken mietittyäni tajusin, että mehän mennään tölttiä. Vähän nauratti, mutta näköjään saan ponin istunnalla ihan hyvin tölttäämään. Siitä innostuin antamaan vielä vähän lisää ohjaa ja töltti jatkui hyvin, ja lopulta pääsin siirtämään Pokkiksen istunnalla takaisin raviin.

Katrillipätkästä ei ole mitään sanottavaa, nauratti ja silleensä. Siitä nappasin itse jalustimet takaisin jalkoihin, minkä jälkeen päästeltiin vielä Pokkiksen kanssa pari kierrosta pitkällä ohjalla ravissa niin, että itse keikuin kevyessä istunnassa.


Loppukäynneillä tuli tehtyä yksi naurukuolema ponin kyydissä. Käveltiin jonkun aikaa ja otettiin Marjakkiselehvie, minkä jälkeen siirryttiin talliin.

Pokkiksen ja Prinsin jälkeen otettiin Frami ja Rjupa tallin kautta maneesiin maastakäsittelyyn. Käytiin pienellä kuvausrundilla ennen maneesitouhuilua, niitä kuvia sitten lähempänä joulua!;) Maneesissa pyörittiin puolisen tuntia tötsiä kierrellen, pysähdyksiä tehden ja puomiakin ylitettiin. Framilla oli tuossa touhussa vähän hidas sytytys, mutta lopuksi poni toimi ihan kivasti jääden myös narunmittaiselle ympyrälle minun ympärilleni. 

Kävin tallissa venyttelemässä Framin takajalat, minkä jälkeen palautin ponin pihattoon. Sirun kanssa käytiin vielä pienellä tarhakuvailulla, jäätiin lukituiksi pihattoon ja Sanni tuli meidät pelastamaan. Tuvassa juteltiin hetki vuodenvaihdetta suunnitellen, minkä jälkeen jouduttiinkin lähtemään koteja kohti. Tällä porukalla talleilu on kyllä sellaista naurukuolemaa, etten malta odottaa seuraavaa kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti