sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Mun heppavuosi 2017 + ensi vuoden suunnitelmia


Tämä vuosi on ollut blogin puolella aiempia hiljaisempi. Tallimeininkien puolella tämä nousee kuitenkin yhdeksi parhaista - koko vuoden olen viettänyt maailman parhaan ponin kanssa, parhaassa mahdollisessa seurassa. Olen päässyt viettämään vielä enemmän aikaa itselleni tärkeiden tallikavereiden kanssa monenlaisten juttujen merkeissä: vappukatrillia ollaan tehty, keskiviikkoporukkaa kävin kuvailemassa paljon, ja mun vuokrauspäiviä ollaan päästy viettelemään maailman parhaimmilla porukoilla!

Tätä postausta en ajatellut kasata itselleni periteisellä "kuukausi palleroina" -listauksena, vaan tällä kertaa isken koko vuoden yhtenäisempään tekstiin. Kuvat ovat täällä blogissa jo aiemminkin nähtyjä, koska tämän postauksen haluan kuvittaa näillä omilla lemppareillani!


Pokkiksen kanssa ollaan treenailtu läpi vuoden enemmän ja vähemmän vakavasti. Perus koulu- ja askellajituuppailujen ohella ollaan myös sopivasti hypätty, muutamaan kertaan maastoiltu, ilmansatulailtu, vappukatrilliin osallistuttiin ja tunneillakin käytiin.. Loputon lista, enkä enempää meidän tekemisistä edes muista. Maastakäsittelyä mahdutettiin menoon myös, ja pariin kertaan testailin ponin toimivuutta päitsillä.

Alkuvuosi ei sisältänyt mitään ihmeellistä. Tammikuussa hypättiin siihen mennessä meidän yhteisen matkan onnistuneimmat hypyt, ensimmäistä kertaa vuokraajana käytiin myös tunnilla esittelemässä taitojamme Pokkiksen kanssa! Eipä se mitenkään parhaiten mennyt, mutta käytiinpähän kuitenkin. Alkuvuodesta ainut suuremmin mieleen jäänyt tallireissu oli se täysi floppi, jolloin aikataulujen ja informaation sekaannuksesta en ehtinyt ollenkaan ratsastamaan. Silloin ärsytti, nykyään vaan naurattaa. Maaliskuussa käytiin vielä uudestaan tunnilla, jolloin poni oli superhyvä, ja päädyttiin Roosan kanssa ottamaan Pokkis miun vappukatrilliratsuksi.


Keväällä, huhtikuussa, aloitettiin katrillitreenit. Siinä ohella hypättiin ja avattiin kenttäkausi. Poni toimi aika tasaisen ookoosti läpi kevään itsenäisissä touhuiluissa, kuten myös vappukatrillissa. Toukokuussa käytiin myös rallittamassa radalla, testailtiin ponin asetuksien toimivuutta päitsillä, sekä raahattiin estekalustoa kentälle hyppäämisen merkeissä. Heppoja totuteltiin vihreälle ja kävin Pokkista syöttelemässä ihan selästä käsin. Maastokausikin päästiin avaamaan Sannin ja Prinsin kera!

Kesä oli Pokkiksen kanssa hieman hiljaisempaa aikaa. Leirien vuoksi poni sai leiriviikoilla viikonloput ansaitusti vapaaksi, joten kesäkuussa ehdittiin kerran tuuppailemaan ja hyppäämään. Punkero oli molemmilla kerroilla ihan näppärä. Heinäkuulle sain jo enemmän Pokkisviikonloppuja mahdutettua, tuuppailuilla jatkettiin ja myös maastoiltiin kera Kristan ja Fidlan! Spesiaalimpaa kuvamateriaaliakin saatiin, kun Pitkosen Oona tuli meitä kuvaamaan.

näistä en vieläkään osaa valita omaa lempparia.. (c) Oona Pitkonen
(c) Oona Pitkonen
Loppukesästä hypättiin ja tuuppailtiin, sekä eksyttiin myös Aira Toivolan silmien alle. Estekerralla Pokkis oli ihan super, sieltä napattiin tähänastisen taivaleemme parhaat hypyt matkaan. Jatkettiin muuten vielä aika rennolla linjalla, ja Airan pilateksen jälkeen alettiin palailemaan normaalimpeihin treeneihin.

Syksy tuli kun oli tullakseen, ja toi mukanaan myös herätyksen ponin kasvaneesta mahasta, mistä pitäisi yrittää päästä eroonkin. Ratsastukset muuttuivat aika huomaamatta hieman vakavemmaksi ja ponillekin vaativammaksi. Rennomman kesän jälkeen oikeat nappulat olivat hetkittäin enemmän ja vähemmän hukassa, mutta Oona tuli pistämään meidän menon ruotuun ja Pokkis vilautteli myös niitä superkivoja pätkiä! Ei meillä mitenkään erityisen huonostikaan mennyt, mutta kieltämättä parempaakin menoa on meiltä nähty.


Pidemmälle syksyyn edetessä treenailuja jatkettiin milloin kenenkin silmien alla. Meitä pääosin koutsaili Oona, mutta myös Viivi kävi kerran tsekkailemassa ja Heidi sekä Sirukin kameran takaa huutelivat vinkkejä ja neuvoja. Ihan huomaamattani innostuin yhdistelemään puomeja koulukiemuroihin, ja niistä Pokkiskin innostui. Kerran hypättiinkin, eikä ihan loistavasti mennyt, mutta huonompaakin on nähty. Ylipäänsä ratsastuksilla Pokkis oli ihan ok, välillä jopa myös ihan tosi hyvä.

Joulukuu toi tullessaan omat haasteensa Pokkiksen ratsastettavuuteen. Yksinkertaistettuna meillä meni hyvin, kun ei edes yritetty tehdä mitään. Jokainen kouluvääntökerta sujui vähän niin ja näin, minkä takia joulun jälkeen otettiinkin menoon rennompi jakso, mikä saa luvan jatkua vielä parisen viikkoa. Tekee meille molemmille ihan hyvää, ettei niin tavoitteellisesti koko aikaa touhuilla.


Punkeron kanssa takana on siis kaikin puolin mukava vuosi - ensimmäinen kokonainen vuosi vuokraajana. On meidän menossa toivottavasti jonkunlaista kehitystä tapahtunut ja havaittavissa, ainakin meidän välinen luottamus on parantunut. Toivottavasti ensi vuodesta tulee vähintäänkin yhtä kiva!

Frami tuli kuvioihin mukaan lokakuun lopulla, ja tulee kuvioissa niin pitkään epäsäännöllisen säännöllisesti pysymään, kuin omistaja pyytää. Pikkuruuna on oikein hauska kaveri ja sen kanssa on kyllä ollut ilo päästä touhuilemaan! Olen ponin kanssa maasta- sekä selästäkäsin touhuillut, aina yhtä iloinen ja touhukas pallero tuo poni kyllä on!


Muita hevosia on tämän vuoden aikana menoon mahtunut yllättävän vähän. Päivölän ulkopuolella tunnilla kävin vain kerran, Kopinsalmessa, ratsuna Gino ja postaus tämän linkin takana. Päivölässä taisin käydä kuusi kertaa tunnilla. Pokkiksen kanssa pyörähdettiin torstai- ja keskiviikkoporukan riesana, poni oli niillä kerroilla ihan ok. Alkukeväästä ja loppukesästä käytiin Viivin kanssa Marian tunnilla, molemmilla kertoina minun ratsuna toimi Glod. Oikein kiva junnuponi, ensimmäinen kerta meni kyllä huomattavasti toista paremmin. Keskiviikkoporukan tunnilla syksyllä kävin myös kaksi kertaa, toinen oli maasto Kunstilla ja toinen sileäntunti Eydiksellä. Muutaman kerran ratsastin myös hetken Prinsillä!

Oonan kanssa talleiltiin aika keskivertomääräisesti, itse useampaan kertaan Geislin kyydissä, kahteen kertaan kipusin tosin myös Andin kyytiin. Kerran pääsin Inkun kärreille! Monipuolisia maastoreissuja, pääosin hauskoja sellaisia, mitä nyt kerran Andin kanssa käytiin puskassa uittoreissulla, unohtamatta lumiauratilannetta.. Hyvät fiilikset kuitenkin tulevat noista maastoreissuista mieleen!


Talleiluja olen päässyt suorittamaan ihan huippuporukoissa! Sunnuntaisin talleiltiin usein Sannin kanssa, ja lähes joka kerta olen saanut jonkun kuvaajankin matkaan. Läpi syksyn kävin myös kuvaamassa keskiviikkoporukkaa viikoittain, jolloin vietettiin laatuaikaa Venlan, Oonan sekä Heidin kanssa! Näistä kaksi viimeistä ovat myös talleilleet kanssani tänä vuonna aivan extrapaljon. Marjakkiporukkakin on ollut muutamaan otteeseen kasassa heppailujen merkeissä, leiriporukasta Viivi on meitä käynyt koutsailemassa, Sanna ja Kristakin ovat talleiluseuraan mahtuneet, unohtamatta tietenkään naurukuolemaporukan Jenniä! Jos joku jäi tässä mainitsematta, en suosittele pahastumaan - tasapuolisesti iso kiitos kaikille tämän vuoden talliseuralaisille ja kuvaajille!


Ensi vuodelle en ole laatinut minkäänlaisia tavoitteita. Itselleni pääasia on pitää meno ponille sekä itselleni hauskana! Touhuilut tulevatkin jatkumaan varmasti aika samalla tavalla, mitä tähänkin asti. Kesällä yritetään kuitenkin tällä kertaa ehtiä suorittaa uittoreissu ja maneesin ulkopuolella hyppääminen, mitä tällä kertaa jäivät välistä. Itseni suhteen toki parannettavaa riittää: ylikevennyksestä olisi kiva päästä eroon ennen kuin siitä tulee taas ongelma, ja muutenkin istuntani huutaa apua. Sitä saadaan onneksi jo tammikuussa, kun Aira tulee Päivölään menoa tsekkailemaan!

Kuvat (c) Heidi, Siru, Oona T., Oona P., Viivi, Sanna, Jenni, Krista, Elli

Millainen sun heppavuotesi on ollut?

Vielä muutaman kuvan ja vuosivideon myötä toivotan ponien kanssa kaikille oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!


2 kommenttia:

  1. Todella kiva postaus sujuvalla tekstillä ja upeilla kuvilla! Sulla on kyllä ollut aika mainio vuosi heppailujen suhteen ja on varmasti ollut siistiä päästä kokemaan noin paljon kaikenlaista näiden nelijalkaisten kanssa. Toivottavasti alkanut vuosi olisi yhtä mahtava, tai vielä mahtavampi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä pieniä vaikeuksia kuvien valinnan kanssa!:D Vaikka vaan Pokkiksen kanssa touhuiltiin, pääsi silti aika paljon tapahtumaan, en olisi osannut näin runsastapahtumaista vuotta odottaa. Saa nähdä, millainen tämä vuosi tulee olemaan!

      Poista