perjantai 27. huhtikuuta 2018

Paluu junnuponin satulaan

...tosi junnu joo, onhan sillä jo kahdeksan vuotta ikää. Mutta on se kuitenkin kymmenen vuotta vähemmän kuin Pokkiksella, eli on se mulle aika junnu.


Sunnuntaina pidettiin pitkästä aikaa kunnon tallipäivä Heidin, Jennin ja Sannin kanssa. Suunnattiin tallille jo kymmeneksi, koska aikataulusta oltiin onnistuttu kasaamaan vähän turhankin kiireinen. Hyvin kuitenkin ehdittiin tehdä kaikki tarpeellinen!

Päivän ensimmäinen heppakaveri oli Pokkis! Turvotus jaloissa on nyt laskenut jonkun verran, joten omistaja pyysi mua käyttämään tamman käyntimaastossa. Maastakäsin lähdettiin, iskin ponille suitset päähän ja deltaan narun. Keskiviikkona olin tamman kanssa käynyt kävelemässä ihan tallipihassa, ja sielläkin neiti oli ollut ihan lentoon lähdössä.

Ja olihan se tälläkin kerralla alkumatkasta. Lähdettiin ihan meidän normaaleille maastoteille, mentiin vaan alkusuoraa, käännyttiin risteyksestä ja käytiin kääntymässä yksittäistä taloa edeltävässä mutkassa. Matkalla pidettiin tosin kuvaustuokioita ja käytiin lätäkköleikeillä. Pokkis selvästi tykkäsi päästä tarhasta pois kävelylle, virtaa riitti ja tamma oli ihan innoissaan menossa! Eipä tarvitse ainakaan käytöksensä puolesta olla tuosta ponista huolissaan!

Kuvista iso kiitos Heidille! Näitä riittää nyt, kun kerrankin on paljon kivoja kuvia!

Tallille takaisin selvittyämme kylmäilin vielä Pokkiksen jalat ja pidettiin rapsuttelutuokio, tällä aikaa muut tytöt lähtivät jo hakemaan omia ratsujaan ja mä lopulta laskin ponin takaisin pihalle.

Päivän seuraava homma omalta osaltani oli kuvata Sannin, Heidin ja Jennin ratsastus. Tytöt päätyivät kentälle satuloitta, pyysivät myös lupaa pienen ristikon hyppäämiseen, mistä ponit sitten ottivatkin kaiken ilon ja kevätenergioiden purkamismahdollisuuden irti. Mä päädyinkin ensin taluttamaan alkukäyntejä Eydikselle ja virittämään kentän portiksi liinan ja pari poikkilautaa oikean, pitkään saranoissa rikkinäisenä roikkuneen, portin ollessa maassa palasina. Nopeasti meni noiden tyttöjen ratsastukset, ja heidän lähtiessä talliin pääsin itse jo hakemaan omaa ratsuani.

Tää (c) mä! Luovutin Pokkiksen hetkeksi Heidin ja Jennin huostaan, että pääsin itsekin vähän räpsimään kuvia!
Mulle ratsuksi tosiaan siunaantui Glod, minkä suhteen omat fiilikseni olivat hieman epäilevät. Mä olin siinä ratsua sopiessa edellisenä viikonloppuna todennut, että "en mä osaa" ja vastaavaa, mutta omistaja selkeästi luotti osaamiseeni, joten Glodin kyytiin päädyin. Näin jälkikäteen voinkin todeta tuon ratsastuksen sujuneen oikein kivasti ja odotusten todellakin ylittyneen!

Lähdettiin jo Jennin ja ponin kanssa maneesiin Heidin jäädessä vielä kylmäämään Eydiksen jalkoja. Kerkesin kävellä alkukäyntejä ihan hyvän aikaa ja vähän verrytellä heppasta käynnissä. Testailin ihan vaan jarrujen toimintaa ja muutamia peruutuksia. Glod pysähtyi oikein kivasti, avut menivät läpi ihan superkivasti ja peruutuksetkin onnistuivat! Viimeksi ei tamman kanssa edes pysähdykset sujuneet kovin hyvin, joten ihan kiva, että tällä kertaa ne sujuivat!


Ehdin ottaa ravia vähän pidemmällä ohjalla molempiin suuntiin, minkä jälkeen kameraorja Heidikin saatiin maneesiin! Oltiin tosiaan päädytty siihen, että Jenni kuvaisi mun puhelimella vähän videoita ja Heidi ottaisi kuvia, kun hänellä on vähän enemmän kokemusta tosta mun kamerasta. Mutta tosiaan asiaan takaisin: alkuun ravailtiin tosi loivia kaaria ympäri maneesia hepan toista takajalkaa verrytellen. Videoiltakin näkee, että tuo toinen takajalka on vähän könkkä, mutta koska heppa ei siitä mitenkään oireile ja ihan mielellään liikkuu, ei sitä ole järkeä seisottaakkaan.

Ravailujen jälkeen otin tamman takaisin käyntiin ja ruvettiin tekemään vähän väistöjä. Toisella pitkällä sivulla oli muutama tötsä, joten innostuinkin tekemään vähän väistöä tötteröiden mukaisesti. Glod oli pätkittäin tosi kiva ja pätkittäin vähän haastavampi, muutaman kerran meinasi ponilta hermot pettää ja neiti yritti juosta koko tehtävältä. Päädyt ja toinen pitkä sivu edettiin ravissa, välillä ympyröitä tehden. Molempiin suuntiin tehtiin aika samalla kaavalla väistöjuttua, minkä jälkeen poni sai hetkeksi pitkää ohjaa.


Käyntitauon jälkeen otin laukkaa. Oikealla kierroksella aloitettiin, se on tällä hetkellä hepalle hankalampi, ja otettiin vaan parit pätkät suoraa uraa. Toiseen suuntaan hain vähän täsmällisempiä nostoja, mutta muuten heppa sai laukata aika rennosti ja itsekin olin kyydissä vähän kevyemmässä istunnassa. Jokunen ympyrä laukassa tehtiin, kerran neiti poistui omatoimisesti ympyrältä, mutta muuten meni kivasti! Heppa oli hyvin hallittavissa ja vauhti sopivaa, ja vaikka aluksi en oikein uskaltanut ratsastaa laukkaa, aloin hetken päästä tottua vähän etenevämpään laukkaan ja osasin kyydissä jotain tehdäkin.

Laukan jälkeen otettiin ihan vaan muutamat kierrokset tölttiä kumpaankin suuntaan, minkä jälkeen annoin tamman tipahtaa raviin. Ravissa tehtiin vielä ympyröitä ja kaaria hetki ohjat paremmin tuntumalla, mutta loppuravit mentiin Pokkiksen ja mun tyyliin: pitkällä ohjalla, kuski kevyemmässä istunnassa.


Loppukäyntejä käytiin kävelemässä ihan hyvän aikaa pihalla. Saatiin Glod kahdestaan aika nopeasti  hoidettua ja takaisin tarhaan. Mulle jäi ihan huippufiilis tuosta junnuponista tältä kerralta, ei meillä ole vielä kertaakaan noin hyvin mennyt! Instassa @tiiajapokkis kohokohdista löytyy vielä pientä mydayta tuolta päivältä, jos kiinnostusta on!

Tuosta videosta vielä sen verran, että mähän en enää saa koneelle uusia musiikkeja. Tämän lisäksi Premiere ei oikein ottanut pyöriäkseen, enkä kyseisen ohjelman puolella saanut videota kertaakaan katsottua kunnolla kokonaan läpi. Muutama huonompikin pätkä tuonne siis mahtuu, enkä mä halua mitään analyysia siitä, mitä kaikkea teen väärin tuolla kyydissä! Puhelinlaatuja (c) Jenni!

4 kommenttia:

 1. Kiva lisä tää video tähän postaukseen! Toki nää kuvatkin on todella hienoja :) Pakko muuten sanoa, että tykkään tän Glodin rakenteesta todella paljon! :) Näyttää vähän tuollaiselta vankemmalta ja joistain kuvista en edes välttämättä ajattelisi sen olevan issikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! Tältä päivältä tuli munkin silmään tosi kivoja kuvia, huomaa kyllä meiän Heidistä kehityksen tuolla kameran takana!

   Ja joo mä oon vähän samaa mieltä Glodin rakenteesta..:D Viime kesän yhden tunnin kuvissa kesäkarvalla se ei oikeesti näytä edes paljoa issikalta!

   Poista
 2. Kiva postaus ja kivat kuvat! Glod näyttää varsin vauhdikkaalta tapaukselta.
  Nyt on ihan pakko kysyä, odottaako Pokkis varsaa, vai onko masu täytetty vain heinällä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Glodilla ei vauhti kyllä kovin äkkiä lopu! ja Pokkiksen maha ihan puhtaasti täynnä heinää..:D

   Poista