keskiviikko 2. toukokuuta 2018

"Tän kanssa vois alkaa treenailla enemmänkin, jos.."Viikonloppuna poikkeuksellisesti talleiltiinkin lauantaina 28.4. ja edellisiä viikonloppuja seuraten tälläkin kerralla Heidi talliseurana, nyt saatiin tosin myös Veera porukkaan mukaan! Iskä heitti mut tallille jo vaille yhteentoista, mulla ensimmäisenä ohjelmassa Heidin estetunnin kuvaaminen.

Pihalta spottasin ensin Sannin ja omistajan, ja siinä vielä varmisteltiin mun ratsuksi Glod. Kävin vielä tuvan kautta heittämässä tavarat talteen, juttelin hetken Heidin ja Veeran kanssa, minkä jälkeen menin vielä ulos Sannin kanssa juttelemaan. Lopulta päästiin kuitenkin siirtymään maneesiin kera Heidin ja Eydiksen.

Tallin puolelle palattuamme lähdin itse samoilta vauhdeilta hakemaan Glodin. Neiti olikin nukkumassa Pokkiksen kanssa, enkä ensiksi edes huomannut tammoja tarhan nurkassa! Glodin sainkin näppärästi kiinni, kun tamma vielä makoili maassa eikä voinut siitä karkuun lähteä. Poni olisi selkeästi jäänyt mieluummin nukkumaan, mutta jaksoi kuitenkin hommiin lähteä.

Ratsastus- ja Pokkiskuvista kiitos Heidille, videosta Veeralle!

Mun tavoite oli olla puoli yhdeltä maneesissa, ja aika lailla niitä aikoja lähdin jo ponin kanssa kävelemään alkukäyntejä, kun tytöt jäivät vielä hoitamaan Eydistä. Glodin kanssa kävelin hetken maasta, minkä jälkeen vyönkirrausten ja jalustimien säätelyn jälkeen nousin vielä kävelemään hetkeksi selästä käsin pitkin ohjin.

Aloitin tällä kerralla ihan vaan käyntityöskentelyllä. Tein paljon ympyröitä ja voltteja sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. Glod asettui ja taipui molempiin suuntiin ihan superkivasti, tuntui, että melkein automaattisesti! Pysähtyäkin tamma malttoi ja peruutukset suoritti oikein kivasti. Heppa ihan selkeästi malttoi, eikä ollut ihan täysiä eteenpäin menossa.

Heidi ja Veera tulivat maneesin puolelle meidän käyntijuttujen aikana, mutta aika pian tyttöjen tullessa siirryttiin tekemään ravissa isoja ympyröitä ja kaaria. Toinen jäykempi takajalka tuntui tällä kerralla edellisviikkoa paremmalta jo ihan alusta lähtien! Muutenkin Glod tuntui ravailujenkin puolesta alusta alkaen tosi kivalta ja rennolta, ja tarjoili kivaa ravia. Ravissakin ponin asettuminen ja taipuminen tuntui aika automaattiselta.


Ravin jälkeen otin vähän vaan tölttiä suoraa uraa. Mulla oli Glodin kanssa omat tölttiasetukset vähän hukassa ja omalla kädellä onnistuin tekemään ponistakin vähän vahvan, mutta muutamia kivoja pätkiä saatiin molempiin suuntiin. Enempää en ponia väistöillä kiusannut, vaan pidettiin pieni käyntitauko.

Seuraavana otinkin laukat, ensin oikeaan kierrokseen. Otin ihan vaan parit nostot, toisella kerralla käänsin Glodin muutamalle tosi isolle keskiympyrälle, jolla käytiin ihan toisen pitkän sivun uralla asti. Laukka oli kuitenkin parempaa kuin viime kerralla, ja huomasin itsekin olevan rennompana kyydissä. Tällä kertaa uskalsin ratsastaa tammaa jo ihan alusta asti, enkä vaan jäänyt matkustelemaan. Vauhtia tosin aluksi oli, ja ne vatsalihakset jouduin etsimään ihan oikeasti käyttöön.

Vasempaan kierrokseen tein ensin muutaman ison pääty-ympyrän, minkä jälkeen jatkoin uraa pitkin laukkaa säädellen. Pitkällä sivulla otin enemmän eteen ja päädyissä kiinni. Eteenkin mentiin kuitenkin ensin ihan hillitty lisäys, mutta kiinni en laukkaa saanut ihan niin hyvin, kuin miten eteenpäin päästiin. Kuitenkin selkään tunsin vastauksen avuilleni, joten se kelpasi mulle. Muutamia ympyröitä tein vielä lisää palautellakseni ponia välillä maan pinnalle. Ihan vikoilla pätkillä poni saikin ihan oikeasti irrotella, enkä ole kyllä kenenkään kanssa mennyt maneesissa niin lujaa, kuin Glodin kanssa tällä kerralla!

Häntä sanoo et nyt mennään!:D
En vaan tajua mitä mun istunnalle tapahtui..

Laukkojen jälkeisiä pärinöitä tasoiteltiin hetki pääty-ympyrällä, vauhtia tammalla olisi riittänyt vielä pidemmäksikin aikaa. Muutaman ympyrän jälkeen Glod kuitenkin tajusi, että nyt on laukat laukattu ja aika ravailla vielä loppuun. Molempiin suuntiin pyörittiin hetki kevennellen ympyrällä vähän vakavamielisemmin, minkä jälkeen kumpaankin suuntaan muutamat kierrokset pitkällä ohjalla.

Loppukäyntejä käveltiin varmaan viitisentoista minuuttia, ja siinä lähinnä juteltiin mun fiiliksistä tuosta ponista. Tuon otsikon virkehän jatkuu suunnilleen sanoin: "...jos tää ois aina yhtä hyvin avuilla kun nyt". Poni oli nimittäin oikeasti ihan super! Vaikka töltti ei nyt ollut meidän juttu, ei se vaivaa mua ollenkaan, koska junnu oli muuten ihan super! Vauhtia ja työmotivaatiota sopivassa suhteessa, ja vaikka välillä mentiinkin tarkoituksenmukaisesti vähän lujempaa, oli poni silloinkin avuilla ja tuli niistä rallituksista tosi kivasti takaisin. Läpi ratsastuksen avut menivät ihan superkivasti läpi ja kuskistakin tuntui, että nyt on jotain tehty siellä kyydissä oikein.Saatiin kolmestaan tamma aika nopeasti takaisin pihalle. Laitoin Glodin suoraan pesariin, Veera nappasi ponista kiinni siksi aikaa, että sain satulan Heidille putsattavaksi. Pyyhkäisin ponia vähän sienellä kaulalta ja heitin hetkeksi selkään pitkän fleecen. Tällä välillä suoriteltiinkin sopankeitot ja muut oleelliset asiat, minkä jälkeen fleece vaihtui lyhyeen sadeloimeen ja heppa pääsi ulos.

Me siirryttiinkin seuraavaksi piknikille tallin "terassille". Ihan puolivahingossa meillä olikin evästä astetta enemmän, kun jokaisella omat ns. normieväät, mutta niiden lisäksi Heidin ja Veeran toimesta meillä oli myös mutakakku ja mun toimesta munkkeja, hups..:D Aika kuluikin siinä ihan mukavasti.

Käytiin vielä pihattokierroksella kuvailemassa ja heppoja rapsuttelemassa. Pokkiksen kanssa ei tällä kerralla kävelylle ehditty, mutta rapsutuksia tamma sai multa senkin edestä. Sen jälkeen alkoikin päivä olla paketissa, oli ihan huippukivaa! Tällä porukalla(kin) pitäisi päästä useammin talleilemaan!

4 kommenttia:

 1. Ihania nää kuvat! Varsinkin näistä viimeisestä kuvista tulee todella kesäinen fiilis :)
  Olipas kiva tää postaus! Tästä pystyi kyllä päättelemään sun fiilikset :) Tuo on niin mahtava fiilis, kun ratsastus sujuu hyvin ja heppa toimii apujen mukaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihanaa, että mun fiilikset välittyivät tästä tekstistäkin! Ei sitä vaan voi olla haippaamatta, kun menee niin kivasti!:D Glodin kanssa varsinkin, kun tuolla tammalla välillä on niitä "tänään en perkele pysähdy", päiviä, milloin eivät mitkään hidastavat avut kelpaa..:D

   Poista
 2. Samaa mieltä Suvin kanssa! Todella kivoja keväisiä kuvia sekä kiva postaus!

  VastaaPoista