sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Uusi issikkakaveri

Veigakuvista kiitos Kristalle, Pokkiskuvista Sannille!
Viikko sitten sunnuntaina (6.5.) talleiltiin pitkästä aikaa Kristan ja Sannin kanssa! Lähdettiin tallille jo yhdeksän maissa ja oltiin jo ennen puolta kymmentä tallilla. Sannikin tupsahti paikalle aika pian!

"Glod tai Ofelia joutaa kumpi vaan. Sekä Veiga", olin saanut edellisenä päivänä viestin kahden ensiksi mainitun issikan omistajalta, kolmas on Päivölällä ylläpidossa. Mulle tulikin pieni valinnanvaikeus tuossa paikassa, mutta Sannin kanssa puhuttuani sulkeutui Ofelia vaihtoehdoista pois meidän päättäessä talleilla yhdessä. Otsikosta voittekin päätellä mun valinneen ratsukseni Veigan, mulle täysin uuden tuttavuuden.

voi juku tuo ponin maha..:D
Tallipäivä alkoi kuitenkin osuudella mun mieleen. Edellisenä päivänä mua oltiin pyydetty testaamaan Pokkis selästä käsin! Tamma oli ollut reilun kuukauden saikulla, mutta nyt liikkeidensä kanssa juoksuttaessa puhdas. Ennen klinikkareissua haluttiin siis tietää, olisiko selästä käsin muutosta huonompaan vai parempaan.

Joten mä pääsin metsästämään lehmäponin pihatosta ja pitkästä aikaa laittamaan tamman kunnon varustukseen. Pakko todeta, että se on kyllä paisunut ihan tosi paljon tän kuukauden aikana, minkä kyllä huomasi satulaa laittaessa. Aika nopeasti oltiin Pokkiksen kanssa valmiita, Krista lähti Framin kanssa kentälle samaan aikaan.

Sanni viritteli meidät kentän aitojen sisäpuolelle. Mä en ensiksi edes ottanut raippaa, koska ajattelin ponin olevan ihan slaagissa. Ei kuitenkaan ollut, ja aika pian alkukäyntien aikana päädyin kalastelemaan raipan tötsästä, mihin Sanni oli sen virittänyt töröttämään.


Ponin kanssa me vaan höntsättiin vähän pidemmällä ohjalla. Tehtiin ihan vaan perusjuttuja, pysähdyksiä ja kaarteluita, ehkä vähän westernmeiningillä. Ravissa pönötin itse vaan kevyessä istunnassa menemään, tehtiin isoja ympyröitä ja loivia kaaria pitkin kenttää. Ravissa poni oli ihan puhdas! Laukkaa otin vaan nostot, ponilla oli kunto siinä vaiheessa jo ihan loppu, mutta nosti hyvin! Laukannostojen jälkeen ravailtiin hetki, minkä jälkeen olin jo lopettelemassa, mutta päädyin vielä menemään tölttiäkin omistajan silmän alla. Töltissä poni oli vähän epämääräinen, muttei selkeää epäpuhtautta ollut havaittavissa!

Päivän seuraavana ohjelmana oli Pokkiksen pesu. Sannin kanssa päädyttiin tosin ensin tappelemaan hokkeja vastaan - oltiin me parempia, kun vuosi sitten, vaikka porukka olikin silloin eri! Ihan kaikkia ei kuitenkaan saatu pois, mutta parhaamme yritettiin. Tämän jälkeen uhrasimme kätemme ponin likajalkoihin, mutta saatiin ne myös puhtaaksi!

pinkkimonsteri-Veiga
Ruokataukoa vietettiin ennen puolta kahtatoista, täysin aikataulussa! Evästelyt evästeltyämme lähdettiin kuitenkin hakemaan Veiga ja Ofelia, sainkin Kristan hepanhakuseurakseni. Veiguli odottelikin heti pihattokatoksen ulkopuolella ja oli ihan innokkaana lähdössä hommiin. Onnistuttiin jopa hoitamaan hepat niin nopeasti, että pysyttiin aikataulussa! Sitä päästiin tosin hölläämään siinä suhteessa, että Sannin ja Prinsin kuvailut siirrettiin toiselle viikonlopulle. 

Kentällä talutin pari kierrosta alkukäyntejä, minkä jälkeen kiipesin kyytiin kävelemään. Veiga tuntui aika reippaalta jo alkukäynneissä, mun vielä miettiessä jalustimien pituuksia ei ihan paikallaan pysytty..:D Alkukäyntejä käveltiin molempiin suuntiin ja tulipahan huomattua tuo tamman herkkyys: kerran meinattiin jäädä evästuokiolle ja annoin vähän enemmän pohjetta, ja tuota, sanottaisiinko, että vähempikin olisi riittänyt. Ei me siitä mihinkään singottu, mutta reippaampi askel siihen kohtaan saatiin.Käynnissä testailin ihan perusjuttuja: ympyröitä, voltteja, pysähdyksiä ja peruutuksia. Tein aika pitkälti jokaiseen kulmaan voltin ja ympyröitä aina vähän milloin mihinkin. Jokaisen sivun keskelle pysäytys, pitkillä sivuilla myös peruutettiin. Veiga toimi kaikessa tosi näppärästi! Tamma asettui ja taipui ongelmitta molempiin suuntiin, ja vaikka menohaluja oli, myös jarrut löytyivät. Veiga myös peruutti tosi näppärästi ja halutun matkan, hieno tamma!

Käyntijuttujen jälkeen olikin aika ottaa tölttiä, ja ihan ensimmäisellä siirtymällä saatiinkin ravi, mutta istunnalla sain kivasti korjattua. Veiga oli töltissä tosi kivan tuntuinen ja hyvin ratsastettavissa. Töltissäkin tein paljon ympyröitä asettaen ja taivuttaen, myös takaosaa pätkittäin väistätellen. Töltissä tamma tarjoilikin ihan superkivaa pätkää ja puhdasta tölttiä! Välillä oma istuntani tosin petti ja päädyttiin muutamaksi askeleeksi raviin, mutta näppärästi korjautui. Molempiin suuntiin sujui tosi kivasti, mitä nyt muutamat ympyränkaaret mielummin rullattiin kuin töltättiin!


Pidettiin tässä välissä pieni käyntitauko, minkä jälkeen jatkettiin ravissa. Varsinaisten ravailuiden osalta alkuun olikin pieniä vaikeuksia, koska saatiin aina muutama raviaskel, minkä jälkeen tipahdettiin tölttiin. Ravissa hainkin ensin vaan suoralla uralla oikean askellajin, alkuun oikean askellajin löytyessä jäin vaan istumaan ja jatkettiin suoraan, mutta jossakin vaiheessa tehtiin myös ympyröitä kevennellen.

Otin laukat heti ravin perään, ensin vasempaan kierrokseen. Veiga nosti kivasti, laukka lähti näppärästi pyörimään ja pysyttiin halutussa askellajissa! Laukkaa pystyinkin aika hyvin ratsastamaan, vähän suoralla uralla säätelin ja tein päätyihin ympyröitä. Muutaman kerran tein myös ihan vaan siirtymät, mutta meidän hidastukset pääsivät välillä vähän pitkiksi.. Kuitenkin kun sain omalla istunnalla kunnolla hidastettua, tuli aika kivatkin pätkät!

ilme kohdallaan :D

Loppuun ratsastin Veigaa vielä töltissä ympyrällä, palauttelin tammaa vähän maan pinnalle. Vauhtia laukan jälkeen oli ja pätkittäin töltti lähti rullaamaan, mutta hetken ympyräpyörimisten jälkeen tamma rauhoittui ja alkoi taas tuntumaan tosi kivalta! Molempiin suuntiin pyörittiin oma aikamme ympyröillä, ja kun Veiga tuntui kivalta, hidastelin käyntiin. Loppukäynneille lähdettiinkin kentän aitojen ulkopuolelle.

Veiga sai paljon kehuja ja pitkät loppukäynnit, otettiin vielä vähän kuviakin. Mulle jäi ihan superhyvä fiilis, ton tamman kanssa voisi kyllä treenailla enemmänkin! Tallin puolella nappasin varusteet pois ja Krista taisi ne putsata, mä iskin ponin pesariin ja vähän huuhtelin sitä perus poishoitojuttujen ohella. Lopulta Veiguli pääsi ulos ja me lähdettiin Kristan kanssa kotia kohti.


Pokkiksen kuulumisista vielä tähän loppuun! Poni kävi maanantaina klinikalla eikä mitään vikaa löytynyt mistä ei oltaisi tiedetty, painoa toki on liikaa ja vasen takakinner piikitettiin. Poni on nyt vielä hetken piikityksestä johtuen kevyellä, minkä jälkeen palaillaan hommiin! Tänään en tallilla käynyt, mutta ensi viikonloppuna käydään varmaan maastoköpöttelyillä.

Videota Veigasta löytyy instan puolelta @tiiajapokkis! En valitettavasti tähän postaukseen ehtinyt videota kasata, kun viime viikolla koulujutut ottivat oman aikansa ja loppuviikosta olen vähän asettanut itseäni kuvien suhteen sellaiseen työmoodiin, etten ole koneella oikeastaan muuta, kuin Lightroomia katsellut.

Miten teidän heppailut ovat viime aikoina sujuneet?


4 kommenttia:

 1. Apua, melkein voisi luulla Pokkiksen odottavan varsaa :D Tää oli kuitenkin jälleen kerran kiva postaus! Tää Veiga vaikutti oikein mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo mietin vähän että kehtaanko edes julkaista noita Pokkiskuvia..:D Kiitos!

   Poista
 2. Ompas tämä uusi issikkakaveri veikeän näköinen! Oli varmasti ilo mennä täysin uudella tuttavuudella. Itse ainakin tykkään, kun pääsee kokeilemaan uusia poneja ratsastaessa. Tämä postaus oli kuitenkin todella kiva ja olit saanut kivoja kuvia. Eritoteen tykkäsin ensimmäisestä sekä viimeisestä kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nää itselle uudet kaverit ovat kyllä hauskoja! Kiitos paljon!:)

   Poista