Pokkis

Kopinsalmen ponit


Pokkadis frá Langarfóssi "Pokkis"
ja niitä epävirallisia lempinimiä: Pogi, Punkero, Pallero, Pallomaha, Pallo, Pogelo.. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.:)
tamma
s.2000
islanninhevonen
vuokra/liikutusponi 18.9.2016 ->

Pokkiksen luonnetta on vaikeaa kuvailla. Omasta mielestäni tuo virallinen kutsumanimi kuvaa ponia aika hyvin, koska se herättää mielessäni kuvan hieman hölmöstä, muttei kuitenkaan aivan idiootista ponista, ja sitä Pokkis aika pitkälti on. Islannista käännettynä nimihän tarkoittaa tosiaan viehettävää, kaunista naista. Ehkä ponista niitäkin puolia löytyy, jos osaa oikeasti etsiä..

Pokkis ei ole ihan pienten lasten hoidokki. Voisin melkein sanoa, ettei poni tykkää pienistä lapsista. Kavioita putsatessa on lähes aina etujalkojen osalta riskinä ponin hampaat selässä, ja takajalkojen puolesta potkuherkkyyttä löytyy. Satulaa laittaessa aika samanlainen tilanne. Jos osaa riittävästi käskeä, Pokkis kyllä tuon possuilun lopettaa. Ainakaan mulle se ei ole pitkään aikaan mitään yrittänyt, ja yrittäessäkin on se heti sopivalla karjaisulla loppunut. Rapsutuksista tamma nauttii, varsinkin mahaa rapsutellessa on se pää pitkällään nauttimassa!

Ratsastaessa tamma on hieman omaperäinen. Pienet vihreät miehet nurkissa ovat aika normaaleja tapauksia, ja monia vähänkin epänormaaleja asioita tuijotellaan joskus pidemmän aikaa. Välillä kuitenkaan ongelmaa eivät aiheuta suuremmatkaan ihmeet. Hereillä kyydissä täytyy kuitenkin olla, vaikka säikähtäessään poni ottaakin talliporukan kesken kutsutut "kaks nopeeta". Eli ei se yleensä ainakaan kauas sinkoile. 

Töltti ei ole Pokkikselta ainakaan alkuun helpoin saada - vastapainoksi on myös niitä (usein säännöllisesti isoja hevosia ratsastavia ja tiivimmän istunnan omaavia) kuskeja, joiden kanssa ravi ei löydy millään. Laukat nousevat yleensä ihan hyvin, kun napakasti pyytää. Vasen laukka on pienimuotoinen vaikeus ponille, mutta parempaan päin sekin on mennyt. Väistöt, etuosakäännnökset ja avot poni suorittaa yleensä kivasti! Sisäinen esteratsukin herää yleensä jossain kohtaa hyppyjä, mutta joskus Pokkis ei ole oikein esteponi ollut. Maastossakin tamma kulkee yleensä nätisti, vaikka joskus jotain jääkin tuijottelemaan. Kaikin puolin näppärä poni, kaikenlaista se osaa ja kivasti tekee!

Mun ja Pokkiksen kirjavasta historiasta lähes kaikki löytyy tästä postauksesta.


kuvat (c) Heidi, Jenni, Krista, Oona